21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a ales cu dosar penal după ce și-a parcat BMW-ul pe linia de tramvai

S-a ales cu dosar penal după ce și-a parcat BMW-ul pe linia de tramvai

Un craiovean, de 28 de ani, s-a ales cu un dosar penal pentru împiedicarea circulației pe drumurile publice, după ce, ieri după-amiază, și-a parcat BMW-ul pe linia de tramvai de pe pasajul suprateran din centrul municipiului.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, ieri, în jurul orei 14.15, un echipaj de polițiști de la Investigații Criminale a observat pe linia de tramvai, pe pasajul suprateran, un autoturism BMW înmatriculat în Bulgaria. Oamenii legii s-au gândit că este vorba de un accident de circulație, așa că s-au apropiat să vadă ce s-a întâmplat. Supriza a fost că autoturismul BMW era… parcat pe linia de tramvai. Oamenii legii au mai explicat că, deși blocase circulația tramvaielor pe pasajul suprateran, șoferul a făcut scandal când s-a întors la mașină. „Crezând că este vorba despre un eveniment rutier sau că există posibilitatea ca șoferul autoturismului să aibă probleme de sănătate, polițiștii s-au apropiat de vehicul, moment în care au observat că în interiorul acestuia nu se află nicio persoană, iar autoturismul este asigurat, portierele fiind încuiate. Polițiștii de Investigații Criminale, care se aflau în civil, au anunțat Biroul Rutier Craiova, ce a direcționat un echipaj la fața locului. La vederea autospecialei de Poliție Rutieră, un tânăr și-a făcut apariția lângă vehicul, a descuiat portierele și a încercat să fugă, moment în care polițiștii în civil au intervenit și, întrucât acesta era recalcitrant, a fost imobilizat și încătușat“, au precizat polițiștii doljeni.
Șoferul a fost dus la sediul Biroului Rutier, unde a fost identificat ca fiind craioveanul Cristian Florentin Oiță, de 28 de ani. În fața polițiștilor, șoferul nu a recunoscut că și-a parcat mașina în acel loc și a susținut că, cel mai probabil, cineva i-a făcut o glumă proastă, mutându-i BMW-ul pe linia de tramvai.
Oamenii legii au întocmit pe numele șoferului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. Potrivit Codului Penal, aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă.

Obstacole în calea tramvaielor

Craioveanul de 28 de ani nu este singurul cercetat pentru această infracțiune. În urmă cu aproape un an, la începutul lunii mai 2016, o craioveancă de 34 de ani s-a ales cu dosar penal pentru împiedicarea circulației rutiere, după ce și-a parcat mașina pe linia de tramvai din apropierea Electroputere Mall.
Șoferița a avut o scuză, pentru că, înainte de reluarea circulației tramvaiului în municipiul Craiova (pe 4 mai 2016, după o pauză de trei ani), în acea zonă erau frecvent parcate autoturismele persoanelor care nu mai găseau un loc de parcare în incinta Electroputere Mall. Șoferița de 34 de ani și-a lăsat mașina pe linia de tramvai în seara zilei de 5 mai, după ce se reluase circulația tramvaielor.
Tot în mai, anul trecut, un craiovean de 37 de ani a fost amendat cu 500 de lei pentru că a blocat circulația tramvaielor în zona Baumax. În cazul acestuia, oamenii legii au stabilit că şi-a lăsat maşina neasigurată în parcarea Baumax, iar autoturismul a plecat de pe loc din parcare şi s-a oprit pe liniile de tramvai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS