21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎmpreună putem dărui viaţă! - Sute de persoane au donat bani la concertul „Hope and Rising Slope“

Împreună putem dărui viaţă! – Sute de persoane au donat bani la concertul „Hope and Rising Slope“

Peste 300 de persoane au participat luni seară la concertul caritabill „Hope and Rising Slope“, găzduit de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Donaţiile strânse vor ajunge la două persoane aflate în suferinţă, George Mită, în vârstă de 20 de ani, şi Emmanuel Voichița, de 49 de ani.
Peste două ore şi jumătate de emoţie, muzică bună, un spectacol pentru toate vârstele, având drept scop sprijinirea unor semeni cu probleme medicale grave. Concertul caritabil a fost un succes, sute de craioveni de toate vârstele au răspuns invitaţiei. Pe scenă au urcat trupele Old School Band, The Wheels, Zaibăr, Corul de cameră al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“, dirijor plt. adj. pr. Florică Oanță, Corul de copii al Cercului Militar Craiova, dirijor Mihaela Leonte, şi Corul „The Wishers“ al Centrului de Limbi Străine „May Lily“. Iubitorii de modă au putut admira colecţia „NU Denmark“ a magazinului Unik, din Craiova. „Ne aflăm aici din două motive, pentru George Mită, care în curând o să împlinească 21 de ani, şi Emmanuel Voichița, de 49 de ani, angajat al Teatrului Nţaional «Marin Sorescu». Amândoi trec printr-o situaţie medicală foarte dificilă. Viaţa lor este ameninţată, au mari dificultăţi să facă faţă singuri acestor ameninţări şi au nevoie de ajutor. Intervine astfel alt motiv pentru care ne aflăm aici pentru a transmite un mesaj de speranţă în momente de dificultate «Hope and Rising Slope». Ajutorul este cea mai importantă formă de exprimare a dragostei şi prieteniei. Cred că este datoria noastră atunci când putem să-i ajutăm pe ceilalţi, fie cu un ban, fie cu o vorbă bună. Este nevoie de mulţi bani pentru a cumpăra aparatul de care are nevoie George Mită pentru a respira, acesta costă peste 11.000 de euro. De asemenea, Emmanuel este într-o situaţie medicală dificilă, suferă de cancer orofaringian, este internat la Bucureşti. Mai presus de orice, vrem ca prin acest sectacol să creăm un moment special, să transmitem toate gândurile şi încurajările noastre acestor persoane aflate în suferinţă“, a spus Constantin Crăițoiu, director executiv al Asociaţiei pentru Educaţie Creativă şi Cercetare Directă (ECCD) şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Sociale, organizatorul acestui concert.

Donaţii din toată ţara

Peste 12.000 de lei au fost donaţi în urnele depuse la Teatrul Naţional, iar alţi sponsori atât din Craiova, cât şi din alte oraşe din ţară şi-au exprimat intenţia de a dărui. „În urma concertului «Hope and Rising Slope» a fost strânsă suma de 12.930 de lei. Un ajutor substanţial l-am primit din partea firmei Digital Grafix Grup, a cărei echipă minunată a participat la concert, a donat 2.000 de lei şi a suportat producţia afişului. Această firmă a fost alături de familia Mită şi în cadrul concertului din luna decembrie donând 5.000 de lei. Strângerea de fonduri continuă şi după concert. Firme din Timişoara şi Craiova s-au arătat dispuse să doneze sume importante pentru achiziţionarea aparatului de care George are atât de multă nevoie pentru a putea respira. Mulţumim din suflet pentru fiecare contribuţie partenerilor, sponsorilor şi tuturor celor implicaţi“, a adăugat Constantin Crăițoiu.

Aparatul de oxigen îl ţine în viaţă

George Mita

Reamintim faptul că George Mită suferă de o boală extrem de gravă, o afecțiune genetică necruțătoare, denumită „amiotrofie spinală progresivă, tip 2, forma gravă“, care îl împiedică să respire. Boala s-a agravat cu fiecare an, mușchii atrofiindu-se unul câte unul. Până în luna octombrie a anului trecut, tânărul a trăit cu ajutorul aparatelor de oxigen, însă acestea nu au mai putut face faţă. Medicii au decis atunci să îi facă traheostomie (deschiderea directă a căii aeriene printr-o incizie la nivelul traheei – n.r.). I-a fost introdus un tub de traheostomă, care a fost cuplat la un aparat de ventilaţie. A ajuns astfel dependent de un aparat de ventilat invaziv pentru care părinţii plătesc lunar chirie 2.400 de lei, la care se adaugă 150 de lei pe lună încărcarea şi chiria buteliei de oxigen, alţi bani pentru antibiotice, pansamente, sonde.
În sala Teatrului Naţional, extrem de emoţionat, s-a aflat şi tatăl lui George, Ionel Mită, alături de fiul cel mic: „Sunt copleşit de emoţie. Vrem să mulţumim încă o dată din suflet tuturor celor care au rămas impresionaţi de povestea noastră, de drama prin care trece copilul nostru. Contează foarte mult pentru el să primească atâtea gânduri frumoase de la oameni necunoscuţi“.

Cum puteţi ajuta

Puteţi să ajutaţi la strângerea sumei necesare pentru achiziţionarea aparatului de oxigen vital lui George donând orice sumă în contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mită George Liviu: RO87RZBR0000060016944436. Cei care doresc să discute direct cu părinţii lui George au la dispoziţie numărul de telefon 0773.759.571 – Ionel Mită. Părinţii lui George au scos la vânzare colecţia de goblenuri la care au muncit zi şi noapte.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS