Peste 60 de angajatori din judeţul Gorj şi nu numai şi-au anunţat participarea la Bursa generală a locurilor de muncă de la Târgu Jiu. Evenimentul este programat să se desfăşoare în luna aprilie, în Complexul Studenţesc Debarcader, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) au contactat deja zeci de angajatori atât din Gorj cât și din alte județe ale țării care să vină la Târgu Jiu. Aceștia le vor prezenta șomerilor atât locurile de muncă disponibile în Gorj și la nivel național cât și locurile existente prin serviciul EURES. „În data de 7 aprilie va avea loc Bursa generală a locurilor de muncă. ÎN judeţul Gorj am contactat mulţi angajatori şi contactăm în continuare. Avem şi la sediul agenţiei şi se deplasează şi colegii la ei. Vom avea în sală cel puţin 60 de reprezentanţi ai angajatorilor”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
Peste 500 de locuri de muncă în ofertă
La bursa organizată anul trecut au participat peste 400 de persoane, dintre care 54 au fost încadrate pe loc, iar alte 300 au fost selectate pentru a participa la interviu, după care au fost angajate. „De data aceeasta vorm avea cel puţin 500 de locuri de muncă de la angajatori. La Bursa organizată de anul trecut am avut 56 de angajatori cu 594 de locuri de muncă. Au participat 438, din care 54 au fost încadrate pe loc, iar ulterior alte 328, deci un total de 385 din totalul de 438 participante”, a mai declarat şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile în momentul de faţă 165 de locuri de muncă , în ciuda faptului că numărul total al şomerilor depăşeşte 11.000.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.