Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Conducerea Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Sănătății să înceapă de urgenţă o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în legătură cu modul în care cadrele medicale au gestionat situaţia unei paciente in varsta de 4 luni. Mama bebeluşului grav bolnav a făcut public modul în care copilul a fost tratat de medici şi cum a reuşit abia în final să obţină o ambulanţă specializată, să îşi ducă fata la tratament, la o clinică din Timişoara. „În data de 18 martie 2017, în spațiul public au apărut informații și mărturii referitoare la modul în care a fost tratată la Spitalul Județean Târgu-Jiu o fetiță de numai câteva luni, Melisa Dănășel care prezenta grave probleme de sănătate. Părinții au reclamat că procedurile de urgență nu au fost respectate iar medicii de gardă au gestionat în mod defectuos cazul fetiței lor. În plus părinții copilului s-au plâns că lipsa dotărilor necesare intervenției de urgență a fost în măsură să pună în pericol viața fetiței lor“, se arată într-un comunicat de presă al FACIAS.
Reprezentanții Fundației sunt de părere că verificările Ministerului la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu se impun şi pentru că este necesară prevenirea unor situaţii similare.„FACIAS a cerut ministrului Sănătații să dispună demararea unei anchete asupra acestui caz care să prevină apariția unor situații similare și tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de modul în care s-a acționat, ținând cont că nerespectarea unor proceduri de urgență și lipsa unei abordări profesionale au pus în pericol viața copilului“, au mai transmis reprezentanții Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului. Între timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a avut loc o anchetă internă, în urma căreia s-a stabilit că medicii au acţionat conform procedurilor şi că neajunsurile au fost generate de lipsa unei secţii specializate în reanimarea pediatrică.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.