10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe judecata în dosarul braconierilor

Începe judecata în dosarul braconierilor

Magistrații Tribunalului Dolj au hotărât, luni, că poate începe judecarea dosarului în care trei polițiști de la Sectorul Poliție de Frontieră (SPF) Calafat, dar și alți șase inculpați, sunt acuzați de braconaj, dare de mită, fals în înscrisuri sau divulgarea secretelor de serviciu.
În acest dosar, anchetatorii au reținut că, în perioada iunie – octombrie 2016, inculpații Florin Șarlă, Alexandru Ozunu, Cosmin Bărbulescu și Nicolae Balaci „s-au deplasat în zona Bistreţ, județul Dolj, unde, pe timpul nopţii, au braconat prin împuşcare mistreţi şi iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliţie Iovan Aurel, care avea în competenţă zona respectivă. Agentul de poliţie le facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei, pentru aceste facilităţi Iovan Aurel primind ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat“. În urma cercetărilor s-a stabilit că agentul Iovan a primit de la braconieri vânat în valoare de aproximativ 2.500 de euro.
Ulterior, procurorii doljeni au pus sub acuzare încă doi polițiști de frontieră de la Bistreț, dar și alți doi inculpați. Este vorba de agenții de poliție Cătălin Grecu și Sorin Andrei, dar și de Florin Tătoiu și Gigi Bozgan. Cei doi polițiști sunt acuzați că au divulgat secrete de serviciu, pentru ca braconierii să nu fie prinși în urma unor eventuale controale.
La începutul lunii ianuarie, procurorii doljeni au încheiat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a celor nouă inculpați. Dosarul a intrat în procedură de cameră preliminară, iar luni, pe 20 martie, magistraţii Tribunalului Dolj au respins toate cererile și excepțiile invocate de inculpați și au dispus începerea procesului. Hotărârea tribunalului nu este definitivă și poate fi contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova.
Tot luni, instanța a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Iovan în octombrie 2016 și a menținut măsura controlului judiciar față de ceilalți inculpați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS