24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPovestea pompierului care a ajuns la „Românii au talent“

Povestea pompierului care a ajuns la „Românii au talent“

 

A urcat pe scenă îmbrăcat în uniformă militară și membrii juriului n-au știut ce se întâmplă. De cântat, a cântat, însă, atât de bine încât cele patru vedete de la „Românii au talent“ n-au stat pe gânduri și i-au dat patru de „Da“.
Dan Țolu (foto) este pompier de meserie, iar la „Românii au talent“ a ajuns încurajat de colegii care, în 13 septembrie 2016, l-au ascultat interpretând Imnul Național la nai. Ce-i drept, mulți dintre ei îl cunoșteau din anii în care pentru Dan Țolu prezența pe scenă era rutină, alții doar din spectacolele de colinde în care colegul lor le cânta de sărbători.

„Am făcut patru ani de chitară, dar la nai am învățat să cânt singur“

Naiul este ultimul instrument la care Dan Țolu a învățat să cânte. L-a atras inexplicabil și la 24 de ani s-a apucat de treabă. Făcuse în copilărie patru ani de vioară, începuse să cânte, încă din adolescență, la chitară, urmaseră clapele… „Naiul mi-e cel mai aproape de suflet, nu știu dacă pentru că e ultimul. Am învățat să cânt singur, deși, după, am făcut niște cursuri la școala populară, dar mai mult așa…“, poveștește Dan Țolu, pentru care prezența pe scenă a fost o obișnuință până în urmă cu zece ani, când a optat pentru cariera de pompier. Până atunci a cântat în mai multe trupe, a prezentat sute de spectacole, a inițiat zeci de tineri doritori să-și întemeieze formații.
Primul proiect s-a numit, aproape predestinat pentru locul unde avea să ajungă mai târziu, SEISM. Era în liceu, iar muzica, în special muzica folk, părea balsam pentru orice.
Un alt proiect de suflet a fost grupul REVIDA, o încercare, și o reușită, matură, unde în perioada 2002-2006 a cântat alături de Reni – Serenius Stănescu (RE), Visi – Zefir Berzovis Ghencea (VI), iar el, Dan Țolu, era DA-ul formației.

„Sunt, poate, cel mai relaxat dintre concurenți“

Prestația de la „Românii au talent“ a fost o experință „mișto“ spune Dan Țolu, poate și pentru că nu s-a simțit ca într-un concurs. „Secvența a fost interesantă, nu știu acum cum va fi montată și difuzată. Pe mai departe schimbăm tactica, deja lucrez. Oricum, cred că sunt cel mai relaxat concurent, pentru că ce se întâmplă acolo eu nu iau ca pe un concurs, adică nu de asta depinde cariera mea, cânt din pură plăcere. Oricum, după toate ghidușiile astea, de-abia aștept să mă întorc și să lucrez la propria casă, iar după ce o termin vreau să-mi cumpăr un pian cu coadă. Nu vizez neapărat o întoarcere la cariera muzicală“, a mai spus Dan Țolu, familist convins, tată a două fetițe talentate, însă nu în domeniul artistic, ci în cel al științelor exacte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS