Acasă Local Gorj Percheziţii în Gorj într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Percheziţii în Gorj într-un dosar de contrabandă cu ţigări

-

Poliţiştii gorjeni au efectuat miercuri două percheziţii imobiliare în localităţile Târgu Jiu şi Teleşti, într-un dosar de contrabandă cu ţigarete instrumentat de poliţiştii din Timiş. Altă acuzaţie vizează infracţiunea de fals în înscrisuri private. În total au avut loc 48 de percheziţii în 15 judeţe ale ţării. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, percheziţiile au vizat persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de un kilogram de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform anchetatorilor, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, peste 105 kilograme de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

Cumpărau tutun neaccizat

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale. Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii. Poliţiştii din Timiş au pus ieri în aplicare trei mandate de aducere. Suspecţii au fost audiaţi miercuri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj. Percheziţiile de miercuri s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".