12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au ales cu dosar penal după ce au pietruit strada pe care locuiesc

S-au ales cu dosar penal după ce au pietruit strada pe care locuiesc

Iulică Toma a povestit că este cercetat penal după ce a pus pietriș pe strada pe care locuiește
Iulică Toma a povestit că este cercetat penal după ce a pus pietriș pe strada pe care locuiește

Două persoane din comuna doljeană Malu Mare sunt cercetate de polițiști într-un dosar privind efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public. Asta pentru că, în cursul anului trecut, au aruncat pietriș pe strada pe care locuiesc, pentru a putea circula cu mașinile. Polițiștii spun că în același dosar sunt cercetate și autoritățile locale, care au pietruit o bucată din aceeași stradă.

Închisoare între șase luni și trei ani sau amendă, asta riscă două persoane care locuiesc pe strada Socului din comuna Malu Mare, cercetate de polițiști într-un dosar penal privind efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public.
Iulică Toma, unul dintre bărbații cercetați în acest dosar, a povestit că nu a făcut decât să împrăștie două camioane de pietriș în fața gospodăriei sale, iar de curând a fost înștiințat că este cercetat penal pentru acest lucru. „Anul trecut, înainte de alegeri (iunie 2016 – n.r.), cei de la primărie au binevoit să aducă două camioane de pietriș pe stradă, pe care l-au întins până în colțul gardului meu. În aceste condiții, eu am purces la pietruirea în continuare, pentru a putea intra cu mașina până la proprietatea mea. Acum am aflat că am un dosar penal pentru efectuarea de lucrări neautorizate pe un drum public. Nu știi ce să mai faci în România de astăzi! Mi-am cumpărat un jeep cu care să pot ajunge acasă, dar cred că trebuia să îmi cumpăr elicopter!“, a spus Iulică Toma. Bărbatul a mai adăugat că și unul din vecinii săi, care a împrăștiat pe drum pietriș și cărămizi din demolări, este în aceeași situație.
Oamenii legii au explicat că, într-adevăr, polițiștii au în lucru un dosar penal privind pietruirea străzii Socului din comuna Malu Mare, cercetările fiind la început. „Polițiștii Secției Rurale Coșoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la executarea unor lucrări neautorizate pe strada Socului din comuna doljeană Malu Mare, constând în amenajarea drumului cu pietriș de către două persoane care locuiesc pe strada respectivă, dar și de autoritatea locală. A fost întocmit un dosar de cercetare penală privind efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, care a fost înregistrat atât la nivelul Secției Rurale Coșoveni, cât și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt“, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Peste 90 km de străzi neasfaltate în Malu Mare

Reprezentanții Primăriei Malu Mare spun că, în cursul anului trecut, strada Socului a fost pietruită de două ori, însă s-a degradat între timp. „Strada Socului, un fost drum de exploatare cu lățimea de patru metri și lungimea de 800 de metri, este în zona Selgros și aparține domeniului public. Este o stradă neasfaltată, pe care locuiesc șase familii. Această stradă a fost pietruită de două ori în cursul anului trecut, însă din cauza ploilor s-a stricat“, a precizat Mariana Vlăduț, funcționar în cadrul Compartimentului Urbanism din Primăria Malu Mare.
La rândul lui, Ilie Dodocioiu, edilul din comuna Malu Mare, a explicat pentru Gazeta de Sud că nu numai pe strada Socului sunt probleme, ci pe aproape toate străzile din comună. „Situația drumurilor din comuna Malu Mare este dezastruoasă! Avem aproximativ 92 km de drumuri în toată comuna, numai în zona Selgros sunt 52 km de drum, din care au fost asfaltați doar doi kilometri. Anul trecut am avut alocați pentru drumuri doar 130.000 de lei, care au fost folosiți pentru întreținere. Sper ca anul acesta să rezolvăm o parte din aceste probleme. Avem un proiect depus la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru asfaltarea a 5,7 km de drumuri. De asemenea, cu ocazia întocmirii bugetului, vom aloca două milioane de lei ca să asfaltăm în satul Preajba circa 3 km de drumuri. Tot în Preajba, tot în baza unui proiect depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, vom face 19 km de canalizare. Estimăm că, dacă proiectele vor fi aprobate, anul acesta vom rezolva problema acolo“, a precizat Ilie Dodocioiu. Primarul a mai adăugat că, anul acesta, se va pune accentul pe introducerea a două conducte de gaze în zona Selgros. Până atunci, rămâne de văzut ce soluție vor dispune oamenii legii în acest dosar penal.

Infracțiunea
Potrivit Codului Penal, efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii ori cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie, se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS