17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci concurenți pentru șefia ISJ Dolj

Cinci concurenți pentru șefia ISJ Dolj

Cinci candidați au intrat în competiția pentru funcția de inspector școlar general
Cinci candidați au intrat în competiția pentru funcția de inspector școlar general

Ieri s-au finalizat înscrierile pentru concursul de ocupare a postului de inspector școlar general. Pentru această funcție, în Dolj s-au înscris cinci candidați, dintre care patru sunt directori sau directori adjuncți la unități de învățământ din Craiova.

Înscrierile pentru concursul de ocupare a funcției de inspector școlar general s-au derulat în perioada 3-20 martie. Condițiile minime de participare pentru cadrele didactice au fost să aibă gradul didactic I sau doctoratul și minimum opt ani vechime în învățământ. În competiție au intrat actualul ocupant al postului, inspectorul școlar general Monica Sună, numită cu detașare în interesul învățământului începând din 16 ianuarie. Monica Sună a ocupat anterior detașării funcția de inspector școlar pentru perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar doljean și este profesor de biologie încă din 1997, având catedra de titular la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova. Actualul inspector concurează pentru această funcție cu încă patru cadre didactice care ocupă funcții de director sau director adjunct la școli din Craiova. Unul dintre acești candidați este Dumitru Iftimov, directorul Colegiului Național Economic „Gheorghe Chițu“, încă din 2012, în prezent ocupant al acestei funcții prin concurs. Ca și formare profesională, Dumitru Iftimov este profesor de științe economice cu doctorat, având vechime de 16 ani la catedră.
Un alt candidat înscris în concursul pentru funcția de șef al Inspectoratului Școlar Județean Dolj este Nicolae-Daniel Petrescu, director adjunct la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova începând din 9 ianuarie 2017, în urma concursului pentru manageri. Nicolae Petrescu are o experiență în management de peste trei ani, ocupând funcții de director adjunct la mai multe unități școlare, precum Liceul „George Bibescu“ în perioada 1-20 septembrie 2013, la Colegiul „Odobleja“ în perioada septembrie 2013-august 2016 și la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“ în perioada septembrie 2016-ianuarie 2017. Nicolae Petrescu este profesor de discipline economice din septembrie 2008, având și doctorat în marketing.
Candidatura pentru postul de inspector școlar general și-a depus-o și Alina Mihaela Ciucă, profesor de matematică-informatică, director la Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru“ din Craiova, în urma concursului pentru directori. Alina Mihaela Ciucă a condus această unitate școlară începând din 2014, iar anterior a fost și director adjunct la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova.
Un alt candidat este Vlad Marian, director la Școala Gimnazială „Elena Farago“ din Craiova încă din septembrie 2014 și promovat și în urma concursului de anul trecut. Anterior a fost director adjunct la Liceul Tehnologic Auto din Craiova (2011-2012), director adjunct la Școala de Arte și Meserii din Valea Stanciului (2009-2011) și director la Colegiul „Odobleja“. În ceea ce privește activitatea didactică, Vlad Marian este și profesor de informatică din 1999, în prezent având catedra de titular la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ și la Școala Gimnazială „Elena Farago“ din Craiova.
Evaluarea candidaților va avea loc la Ministerul Educației Naționale, în perioada 3-11 aprilie 2017. Tematica prevede cunoașterea Legii Educației Naționale, a regulamentelor de organizare și funcționare a inspectoratelor școlare, dar și cunoștințe despre Funcțiile managerului, Managementul calității, Procesul de comunicare, Modele de leadership, Modele formale și Modele colegiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS