10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoaele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoaele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termic e şi a precipitaţiilor în intervalul 20 martie – 02 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă în prima săptămână, când se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime cuprinse între 17 și 19 grade și minime între 4 și  6 grade. Apoi, deși valorile termice vor fi în scădere, acestea se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei.  Astfel,  maximele  vor  fi  în  medie  de  14…16  grade,  iar minimele vor fi în jurul a 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu data de 26 martie.

La munte, până în data de 25  martie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul valorii de 10 grade, exceptând prima zi când se vor  înregistra temperaturi diurne medii de 4 grade. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei și anume o medie de 5…7 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, mai puțin în nopțile din intervalul 22 –25 martie, când acestea se vor situa în jurul a 2 grade.
Local, în prima zi a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar începând cu data de 26 martie va crește din  nou  probabilitatea  de  apariție a precipitațiilor mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS