17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCele mai periculoase intersecţii din Craiova

Cele mai periculoase intersecţii din Craiova

Foarte multe tamponări violente au loc în intersecţia străzilor Dezrobirii, Horia şi Buciumului
Foarte multe tamponări violente au loc în intersecţia străzilor Dezrobirii, Horia şi Buciumului

Neatenţia şoferilor, viteza cu care aceştia circulă, dar şi lipsa de implicare a autorităţilor au transformat unele intersecţii din Craiova în locuri foarte periculoase, în care se întâmplă frecvent accidente. Poliţia spune că există cinci astfel de intersecţii, în care, în ultimele şase luni, au avut loc mai multe accidente, soldate cu 20 de persoane rănite. Însă, în realitate există mai multe zone în care accidente rutiere se întâmplă foarte des, dar sunt înregistrate ca tamponări dacă nu există victime.

Accidente frecvente au loc şi în intersecţia străzilor Bucovăț şi Râului
Accidente frecvente au loc şi în intersecţia străzilor Bucovăț şi Râului

În Craiova există mai multe intersecţii pe care numărul frecvent de accidente înregistrate în interiorul lor le-a transformat în locuri de evitat pentru şoferi. Prima dintre aceste intersecţii este cea dintre străzile Horia, Dezrobirii şi Buciumului. Şoferii care conduc pe strada Dezrobirii uită să acorde prioritate celor care circulă pe strada Horia, iar aici se produc accidente săptămânal. Oamenii din zonă spun că accidentele se ţin lanţ şi că este nevoie ca autorităţile să intervină pentru a diminua pericolul. „Lucrez la pizzeria din această intersecţie, iar accidente se întâmplă aici cam trei pe săptămână. Singura soluţie cred că ar fi montarea unor limitatoare de viteză. Indicatorul «Stop» este degeaba. Când au loc accidente, maşinile se opresc de obicei în garduri“, a declarat Doru Valentin. „Se întâmplă multe accidente aici. Chiar acum două săptămâni s-au lovit două maşini exact în faţa mea. Ori din cauza neatenţiei, ori din cauza neacordării de prioritate s-au buşit“, a declarat Vlad Dinu. „Intersecţia asta e periculoasă. Trebuie să se facă ceva şi să se rezolve problema. Şi trecerea de pietoni de aici este foarte periculoasă. Trebuie să te fereşti şi să aştepţi foarte mult timp până traversezi“, a mai declarat un domn care locuieşte în aceeaşi zonă.
La doar câteva zeci de metri distanţă, intersecţia străzilor Buciumului şi Vasile Alecsandri dă şi ea bătăi de cap şoferilor. Şi acolo au loc multe accidente, pentru că şoferii care vin de pe strada Vasile Alecsandri uită să respecte indicatorul „Stop“ şi nu acordă prioritate celor care circulă pe strada Buciumului. „În această intersecţie au fost, în ultimele şase luni, trei accidente de circulație, soldate cu patru răniți ușor“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj. Însă, în evidenţele poliţiei se înregistrează doar accidentele în care există oameni răniţi. Restul sunt considerate tamponări, iar şoferii fac înţelegere amiabilă pentru a-şi repara maşinile. Nici intersecţia Căii Bucureşti cu strada Horia nu este lipsită de pericole, iar aici au fost înregistrate în evidenţele poliţiei, în ultima jumătate de an, două accidente de circulație, în care au fost răniți ușor patru oameni.

Multe accidente au loc şi la intersecţia străzii Dimitrie Gerota cu bulevardul 1 Mai
Multe accidente au loc şi la intersecţia străzii Dimitrie Gerota cu bulevardul 1 Mai

Neacordarea de prioritate, principala problemă

Și la intersecţia străzii Dimitrie Gerota cu bulevardul 1 Mai maşinile se lovesc destul de des. Şoferii care vin de pe strada Dimitrie Gerota se grăbesc să intre pe bulevardul 1 Mai şi nu mai acordă prioritate celor care circulă regulamentar pe această arteră. Poliţiştii spun că din luna septembrie şi până în prezent au avut loc trei accidente rutiere, în timpul cărora au fost rănite grav două persoane, iar alte două au fost rănite ușor. Şi în acest caz, există mult mai multe tamponări în care şoferii şi-au distrus maşinile, fără să existe victime transportate la spital.
Şi intersecţia străzilor Câmpia Islaz cu Bibescu este una cu capcane pentru conducătorii auto. Şi aici au avut loc, în ultimele şase luni, trei accidente de circulație soldate cu cinci răniți ușor. În acelaşi interval de timp, în intersecţia străzii Bucovăț cu strada Râului s-au înregistrat două accidente de circulație în care o persoană a fost rănită grav, iar alte două au suferit leziuni uşoare.

Foarte periculoasă este şi intersecţia străzilor Câmpia Islaz cu Bibescu
Foarte periculoasă este şi intersecţia străzilor Câmpia Islaz cu Bibescu

Un singur indicator, după şase accidente produse în doar două luni

Gazeta de Sud scria, în urmă cu aproape o lună, despre problema intersecţiei străzilor Potelu cu Bucura, din cartierul craiovean Romaneşti. Oamenii care locuiesc în zonă se plângeau că în decurs de aproximativ două luni au avut loc şase accidente, soldate cu pagube materiale. Aceştia spuneau că nu doar intersecţia prost semnalizată creează dificultăţi, ci şi lipsa marcajelor pietonale. După apariţia articolului în Gazeta de Sud, în acea intersecţie s-a pus doar un singur indicator care arată sensul de prioritate. „Au pus doar acest semn, care fusese luat de vânt. În continuare, acea curbă periculoasă nu este semnalizată, iar de treceri de pietoni nici nu poate fi vorba. În urma sesizării mele la Primăria Craiova, am primit două mail-uri în care mi se spune că încă nu a fost întrunită Comisia de Sistematizare a Circulaţiei. Nu ştiu dacă se va mai face ceva pentru noi“, a spus Mihaela Bicu, o femeie care locuieşte foarte aproape de această intersecţie.
Dincolo de faptul că şoferii ar trebui să acorde mult mai multă atenţie în astfel de intersecţii, oamenii spun că soluţia ar fi ca autorităţile să se implice şi să găsească soluţii pentru ca numărul accidentelor din aceste zone periculoase să scadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS