7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO gravidă şi doi bărbaţi, sfâşiaţi de un câine de luptă

O gravidă şi doi bărbaţi, sfâşiaţi de un câine de luptă

Tânăra a ajuns la SJU Craiova alături de tatăl concubinului său (Foto: Lucian Anghel)
Tânăra a ajuns la SJU Craiova alături de tatăl concubinului său (Foto: Lucian Anghel)

Trei persoane din Filiaşi au ajuns vineri la spital, după ce au fost atacate de un câine din rasa Tosa Inu pe care îl aveau în gospodăria proprie. Este vorba de o tânără de 23 de ani, însărcinată, şi de doi bărbaţi, tată şi fiu, de 80, respectiv 49 de ani. Rănile tinerei şi ale bătrânului sunt grave, iar cele două victime au fost aduse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. A treia persoană muşcată a fost transportată la Spitalul din Filiaşi, iar apoi a fost externată pentru că rănile erau superficiale.

Incidentul a fost anunţat printr-un apel la numărul de urgenţă 112, iar un echipaj de jandarmi a fost primul care a ajuns la imobilul din Filiaşi în curtea căruia a avut loc tragedia. „În momentul în care au ajuns acolo, jandarmii au observat în curtea imobilului respectiv un bătrân căzut. Când s-au apropiat de gardul casei, câinele a devenit agresiv. Acolo a venit imediat şi un echipaj SMURD, iar pentru ca acesta să poată intra să acorde primele îngrijiri medicale, jandarmii au folosit asupra animalului un spray lacrimogen. Animalul s-a îndepărtat şi au putut intra“, a declarat Ionuţ Ţapu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj.
Câinele care i-a atacat este unul de luptă, din rasa Tosa Inu, şi aparţine familiei din care fac parte cele trei persoane muşcate. Vineri, animalul a devenit agresiv, a scăpat din locul în care era închis şi și-a atacat stăpânii. Bărbatul de 80 de ani, Gheorghe Boltaşu, a fost mutilat de animal şi a ajuns la spital cu răni foarte severe. „Bărbatul prezintă răni grave la nivelul întregului organism, mai ales în zona feţei, scalpului şi coapselor. Rănile acestuia sunt foarte adânci şi a sângerat foarte mult. Acesta a fost introdus în aria de resuscitare a UPU, unde a fost intubat şi ventilat mecanic şi a primit primele îngrijiri la nivelul rănilor. În funcţie de evoluţia lui, acesta poate fi internat la Secţia de Terapie Intensivă, la Chirurgie Plastică“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova.

Tânăra muşcată este însărcinată în opt luni

Cristiana Biriboi, de 23 de ani, urmează să nască, pentru a doua oară, peste aproximativ o lună, şi a fost muşcată după ce a vrut să îşi salveze primul copil de muşcăturile câinelui agresiv. „Este câinele unui nepot de-al meu. A scăpat şi m-a atacat pentru că am sărit să îmi apăr copilul. Ceilalţi au vrut să mă ajute şi i-a muşcat şi pe ei, dar nu mai ştiu nimic despre ce s-a întâmplat după ce a sărit la mine. Soţul meu m-a scăpat“, a spus tânăra adusă la SJU Craiova. „Femeia a fost introdusă în aria de monitorizare. Prezintă două plăgi, una la nivelul coapsei stângi, alta în zona inghinală stângă. După primele investigaţii, fătul acesteia este în stare normală şi pare că nu a suferit nicio problemă“, a explicat Cristina Geormăneanu.
Cea de-a treia persoană atacată de câine, Marian Boltaşu, de 49 de ani, este concubinul tinerei gravide și a scăpat doar cu răni superficiale. Acesta a fost dus la Spitalul din Filiaşi, unde medicii i-au acordat primele îngrijiri, apoi l-au externat.
În acest caz, poliţiştii au deschis o anchetă prin care urmează să stabilească cine este vinovat pentru această tragedie. „Poliţiştii din Filiaşi au informat autorităţile locale, astfel că la faţa locului a venit un echipaj de la Serviciul Ecarisaj Craiova care a preluat câinele, acesta urmând să fie depus la Centrul de la Breasta. Poliţistii doljeni continuă investigaţiile, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dar şi pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS