21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi consilieri orșoveni și-au pierdut mandatele

Doi consilieri orșoveni și-au pierdut mandatele

Prefectul a semnat ordinele de încetare a mandatelor pentru Adrian Cican, de la PND, și Vasile Nichescu, de la PNL, pe motiv de conflict de interese. Aleşii au votat în vara anului trecut pentru adoptarea unei hotărâri de consiliu local prin care erau desemnaţi membri în Consiliul de Administraţie al Spitalului Orşova, de unde ulterior au încasat bani.

Incompatibilitatea celor doi consilieri ar începe în anul 2016, luna august. Într-o şedinţă desfăşurată la vremea respectivă, în care a fost votată componența Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican şi Vasile Nichescu au ridicat mâna şi au votat pentru a fi desemnați reprezentanți din partea Consiliului Local în Consiliul de Administrație al unităţii sanitare. Pentru că au votat un proiect în care aveau un interes patrimonial direct, deoarece în calitate de membri ai acestui for au fost remuneraţi, prefectul judeţului Mehedinţi a emis două ordine de încetare a mandatelor acestora.
Ambii consilieri locali spun că vor ataca în instanţă ordinele prefectului, iar Adrian Cican consideră că reprezentantul guvernului în Mehedinţi poate fi acuzat de abuz în serviciu, deoarece trebuia să aştepte o decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate înainte de a se pronunţa asupra incompatibilităţii sale. „Exact cum am spus şi în 2013, atunci când acelaşi prefect, Drăghiea, a mai făcut un astfel de gest, este un abuz în serviciu, în formă continuată de data aceasta, pentru că instituţia prefectului nu se poate pronunţa sub nici o formă şi niciodată pe conflict de interese. Mai mult decât atât, vreau să menţionez că în luna noiembrie sau decembrie 2016, secretarul primăriei a cerut punctul de vedere Agenţiei Naţionale de Integritate, care încă nu s-a pronunţat. Încă o dată vă spun că este un abuz în serviciu în formă continuată şi voi merge pe cele două căi de atac, respectiv contencios administrativ şi plângere penală, şi am şi făcut acest lucru, am făcut măsura prealabilă astăzi dimineaţă (ieri – n.r.), iar mâine (azi – n.r.) voi merge la instanţă şi voi depune actele doveditoare“, a declarat fostul consilier Adrian Cican.
Anul trecut, altor doi consilieri locali de la Orşova le-au încetat mandatele, din motive de incompatibilitate. Este vorba de pesediştii Oana Mirela Iovanovici și Mihai Andreea Martin. Oana Mirela Iovanovici a câştigat în instanţă şi a revenit în forul legislativ. Până în momentul în care vor fi validaţi supleanţii, Consiliul Local Orşova va funcţiona cu 14 din cei 17 aleşi.
De altfel, scandalurile din forul legistativ orşovean sunt la ordinea zilei, după ce şi în consiliul local trecut au fost aleşi consilieri care şi-au pierdut mandatele pe motiv de incompatibilitate, iar pe final de mandat s-a ajuns chiar la dizolvarea întregului consiliu local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS