6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnchetă penală după moartea unei fetiţe de nouă ani

Anchetă penală după moartea unei fetiţe de nouă ani

Părinţii unei fete de nouă ani, care a murit în spital, acuză medicii că nu şi-au făcut treaba.
Micuţa Carina, de numai nouă ani, s-a stins marți în câteva clipe în braţele medicilor de la Urgenţă care încercau să o salveze din ghearele morţii. „Toată lumea plângea în Urgenţă în timp ce medicii o resuscitau“, spune medicul Dan Ponoran.
Încă de vineri, din timpul orelor, Carina a început să se simtă rău. O durea capul şi avea o stare febrilă. „Sâmbătă după-amiază a făcut febră mare, aproape 40 de grade. Erau semne de răceală, iar mama sa i-a administrat antitermice. Luni am mers cu ea la medicul de familie, care i-a dat trimitere pentru secţia de boli infecţioase. Acolo ne-a fost recomandat un tratament injectabil, fără antibiotic“, a spus Ion Pleşanu, unchiul fetei.
De luni până marţi dimineaţă, când a ajuns din nou la secţia de boli infecţioase, copila nu a mai făcut febră, în schimb a început să acuze dureri musculare. A fost dusă imediat cu salvarea la Urgenţă, la Terapie Intensivă. Se întâmpla în jur de ora 9.00. Fără să ştie cât de gravă era starea copilului lor, părinţii au cerut transferul la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti. „Am cerut elicopterul SMURD, dar ni s-a spus că poate ajunge după patru ore şi de aceea transferul urma să fie făcut cu o ambulanţă. Noi nu am avut acces la Terapie Intensivă de aceea am plecat înainte la Bucureşti să o aşteptăm. Nu ştim ce analize i s-au făcut, ce medici au consultat-o, ce tratament i s-a administrat“, a mai spus Ion Pleşanu.
Părinţii fetei au depus plângere, iar poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru moarte suspectă. „Fata a mers la spital pe picioarele ei, iar în câteva ore a murit. Vreau să ştiu de ce? Cum a fost posibil? Cine a greşit? Dacă a greşit“, a spus unchiul micuţei, Ion Pleşanu.
Carina era fata cea mare a familiei Pleşanu, învăţa la Şcoala „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea. Era în clasa a III-a. Iubea poneii şi râdea mult. „Râsul ei umplea casa, era foarte veselă şi jucăuşă. Avea toată colecţia de la My Little Pony. Acum nu mai râde, iar căluţii sunt lângă ea în coşciug“, spune împietrită de durere mama copilei.
Carmen şi Dănuţ Pleşeanu mai au un copil de şapte ani, un băieţel care suferă de autism. Micuţa Carina va fi înhumată vineri în Cimitirul „Sfântul Ioan“ din Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS