16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRomânul împuşcat mortal în Italia este din Amărăştii de Jos

Românul împuşcat mortal în Italia este din Amărăştii de Jos

Bărbatul împuşcat mortal în Italia, în noaptea de joi spre vineri, de către proprietarul unui local pe care intenţiona să-l jefuiască, este doljean. Victima incidentului se numeşte Petre Marin Ungureanu şi avea 32 de ani. Incidentul s-a petrecut în localitatea Casaletto Lodigiano, din nordul Italiei. Românul a încercat să jefuiască taverna respectivă alături de alți trei prieteni. El a fost împușcat în spate cu o pușcă de vânătoare deţinută legal de proprietarul barului Mario Cattaneo, de 67 de ani, care locuia deasupra, şi a coborât atunci când a auzit zgomote în interior. Acesta din urmă a fost arestat.
Tânărul nu a murit pe loc, fiind găsit decedat la 100 de metri de locul tentativei de jaf, într-o baltă de sânge. Ceilalţi complici ai lui au reuşit să fugă. Petre Marin Ungureanu a fost identificat pe 11 martie, de către fratele său, care s-a prezentat la morgă împreună cu un avocat. În zilele care au urmat după această tragedie, locuitorii din localitatea respectivă, dar şi din împrejurimi i-au luat apărarea celui care l-a împușcat pe român.
Aceştia au spus pentru presa italiană că bărbatul a mai fost în trecut victima unei tentative de jaf, însă atunci a tras cu pușca în aer.
Primarul din Amărăştii de Jos spune că Petre Marin Ungureanu nu a creat niciodată probleme în comună. „Eu îl ştiam un băiat cuminte. Din câte cunosc, nu a făcut niciodată probleme şi plecase pentru prima dată din ţară acum. Familia lui se ocupă de cultivarea legumelor. Mai avea doi fraţi, iar unul dintre ei este plecat în Elveţia. Băiatul acesta nu era căsătorit“, a declarat Marian Firănescu, primarul din Amărăştii de Jos.
Politicieni italieni din opoziţie cer acum adoptarea unei noi legi privind legitima apărare, care să-i protejeze pe oamenii de bună credinţă, atunci când răspund unor atacuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS