11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinci cazuri cu rotavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Cinci cazuri cu rotavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Cinci copii se află internaţi la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu cu febră, scaune diareice şi vărsături, în toate cazurile fiind confirmată infecţia cu rotavirus.
Copiii bolnavi au vârste cuprinse între unu și trei ani. Potrivit lui Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cazurile provin din mai multe zone ale judeţului, nefiind identificat deocamdată un focar. Copiii sunt izolaţi şi primesc tratament de specialitate.
„În prezent, sunt cinci cazuri de rotavirus. Este vorba de vârste între un an şi trei ani. Virusul apare în zone cu igienă precară. Nu există un tratament specific. Are loc un tratament de reechilibrare electrolitică“, a declarat Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.
Infecţia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză de diaree severă la sugari şi la copiii mici. Medicii le recomandă părinţilor să se prezinte cu copiii la medic la primele simptome de boală, deoarece netratarea la timp poate duce la complicaţii severe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS