5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorul arestat la domiciliu pentru că a făcut sex cu o elevă de 12 ani şi-a recunoscut fapta

Profesorul arestat la domiciliu pentru că a făcut sex cu o elevă de 12 ani şi-a recunoscut fapta

Colegiul Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti
Colegiul Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti

Un profesor de la Colegiu Naţional „Tudor Arghezi“, din Târgu Cărbuneşti, care este acuzat de procurori că a făcut sex cu o elevă, în vârstă de 12 ani, într-o scară de bloc, din localitate, şi-a recunoscut fapta. Acesta are 34 de ani şi este profesor de economie și educație antreprenorială. Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a declarat că anchetatorii au solicitat, la sfârşitul săptămânii trecute, arestarea preventivă a inculpatului, însă judecătorii au decis arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
Decizia magistraţilor a rămas definitivă la Tribunalul Gorj. Scenele de sex dintre profesor şi eleva de 12 ani ar fi fost înregistrate de camerele de supraveghere dintr-o scară de bloc din Târgu Cărbuneşti.
Imaginile au ajuns în posesia preşedintelui de asociaţie de proprietari, care este poliţist. Oamenii legii au intrat pe fir şi au început o anchetă care este instrumentată în prezent de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Act sexual cu o minoră, în formă agravantă

Profesorul de la Colegiul Național „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbunești este acuzat de act sexual cu o minoră, în formă agravantă. Procurorii susțin că tânărul de 34 de ani și-a recunoscut fapta. Dascălul a precizat în faţa oamenilor legii că s-ar fi întâmplat o singură dată, respectiv în momentul surprins de camerele de supraveghere montate în scara unui bloc din localitate.
„În legătură cu acest profesor, noi facem în continuare cercetări, pentru infracțiunea de act sexual cu o minoră, în formă agravantă. Am formulat propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Târgu Jiu a dispus măsura arestului la domiciliu. Parchetul a formulat contestație împotriva hotărârii judecătorului de drepturi și libertăți. Contestația Parchetului a fost respinsă și s-a menținut măsura arestului la domiciliu. Faptele sunt săvârșite în urmă cu un an, deci noi am reținut formă continuată la infracțiunea de act sexual cu o minoră. A început de la vârsta de 12 ani să aibă raporturi sexuale cu minora și a continuat timp de aproximativ un an. În continuare se efectuează cercetări. Există indicii temeinice și presupunerea rezonabilă că a săvârșit infracțiunea respectivă. O parte a recunoscut-o, o parte din actele sexuale, nu tot, dar este obligația noastră să probăm și susținerile minorei. El recunoaște un singur act sexual“, a declarat Camelia Caragea, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

În arest la domiciliu până în aprilie

Suspectul va rămâne în arest la domiciliu până pe 1 aprilie 2017. Profesorul nu are voie să ia legătura cu eleva şi cu o serie de martori. „Impune inculpatului ca pe durata măsurii preventive dispuse să nu părăsească imobilul unde locuieşte, situat în municipiul Târgu Jiu, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu şi să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoana vătămată“, a stabilit instanța. Pe perioada arestului la domiciliu, profesorul va avea contractul de muncă suspendat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS