16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6 – 19 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului,  astfel că maximele termice se vor încadra în medie între 13 și 15 grade în prima săptămână și între 12 și 14 grade în cea de a doua săptămână. De asemenea, media temperaturilor minime se va situa peste cea climatologică specifică perioadei și va fi cuprinsă între 2 și 6 grade Celsius. Va ploua temporar în perioada 6 – 10 martie, posibil moderat cantitativ în noaptea de 7 spre 8 martie, dar ploi slabe se vor semnala și în intervalul 12 – 16 martie.

La munte, regimul  termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne de aproximativ 4 grade, în medie, în prima săptămână și 2…4  grade în cea de a doua. Temperaturile nocturne vor fi ușor negative și vor avea o valoare medie de -3…-2 grade între 6 și 13 martie și -5…-4 grade între 14 și 19 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în jurul datei de 7 martie se pot înregistra cantități de apă mai importante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS