24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFosta şefă a Secţiei Oncologie rămâne sub control judiciar

Fosta şefă a Secţiei Oncologie rămâne sub control judiciar

Mariana Găvănescu, fosta şefă a Secţiei oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Mariana Găvănescu, fosta şefă a Secţiei oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Medicul Mariana Găvănescu, fosta şefă a Secţiei Oncologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, acuzată de fraudarea bugetului CAS Gorj, nu scapă de controlul judiciar. Tribunalul Gorj a respins solicitarea inculpaţilor din dosarul decontărilor fictive de medicamente şi tratamente pentru bolnavii de cancer din judeţul Gorj. Ancheta le vizează pe doctoriţele Mariana Găvănescu și Iulia Fometescu.
Prima s-a pensionat, iar doctoriţa Iulia Fometescu este suspendată din funcţie. În dosar mai sunt cercetate patru asistente medicale şi un poliţist. Inculpaţii au încercat să scape de măsura controlului judiciar, însă magistraţii gorjeni se opun. Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel din Craiova.
Acuzaţiile din dosar

Trebuie amintit că doctoriţa Mariana Găvănescu este anchetată în dosarul ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii. Potrivit anchetatorilor, din probele administrate până în prezent în această cauză a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial.
„În cauză au fost efectuate, pe data de 1 noiembrie 2016, 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, atât la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor menționate mai sus. Potrivit evaluării estimative efectuate, în cauză, prejudiciul adus bugetului de stat este în valoare de 473.903,86 lei“, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS