Acasă Local Gorj Municipiul Târgu Jiu va rămâne fără o sală de spectacole autorizată de...

Municipiul Târgu Jiu va rămâne fără o sală de spectacole autorizată de ISU

-

Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din Târgu Jiu nu va putea trece în perioada următoare în administrarea autorităţilor locale. Comisiile de specialitate din cadrul consiliului local nu au acordat avizele necesare unui proiect de hotărâre care viza preluarea cinematografului de către consiliul local. Dorinţa de a avea o sală în Târgu Jiu în care să se poată desfăşura spectacole şi întâlniri publice nu se va putea concretiza prea curând. Un grup de consilieri locali ar fi dorit ca în sala de proiecţii a cinematografului „Sergiu Nicolaescu“ să poată fi organizate manifestări artistice şi culturale. Acest lucru este însă imposibil, întrucât autorităţile ar trebui să menţină timp de 15 ani obiectul de activitate al cinematografului. Instituţia are şi cinci angajaţi care îşi asigură salariile şi plătesc utilităţile din veniturile proprii ale sălii.

Directorul RomâniaFilm, la Târgu Jiu

O delegaţie din partea Regiei Autonome România Film este aşteptată la Târgu Jiu în perioada următoare pentru a discuta pe tema cinematografului cu autorităţile locale. Este greu de crezut că se va ajunge la o înţelegere. Cu toate acestea, există premisele unei colaborări între cele două instituţii, având în vedere că în trecut România Film a oferit spre închiriere, contra cost, sala pentru organizarea de evenimente care nu au avut legătură cu proiecţia de filme. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii constante a numărului de spectatori, mai ales din momentul în care au început să funcţioneze şi sălile de cinema din cadrul mall-ului din oraş. În prezent, Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj nu au la dispoziţie o sală autorizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în care să poată fi organizate manifestări cu public. Casa de Cultură a Sindicatelor nu are aviz din partea ISU. De asemenea, fostul cinematograf Dacia a fost vândut de consiliul judeţean şi a devenit supermarket. Teatrul „Elvira Godeanu“ nu are decât 400 de locuri şi este ocupat în perioada stagiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Pakistan a transformat toate vagoanele de la clasele business în secţii de carantină

Căile ferate naţionale din Pakistan au transformat toate vagoanele de la clasele business ale trenurilor în secţii mobile de carantină pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.