5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmbasadorul SUA, impresionat de operele brâncuşiene

Ambasadorul SUA, impresionat de operele brâncuşiene

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a inaugurat ieri „Raftul American“, la Biblioteca Județeană „Christian Tell“, şi a fost impresionat de operele brâncuşiene de la Târgu Jiu. „Raftul American“ reprezintă un raion de carte destinat literaturii americane, donația fiind făcută de ambasador și de soția sa. Hans Klemm a precizat că se află pentru prima dată la Târgu Jiu, o ocazie bună pentru el de a vizita și operele lui Constantin Brâncuși. „Sunt Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în întreaga Românie. Sunt bucuros că am putut vizita judeţul Gorj şi municipiul Târgu Jiu şi că am avut ocazia să vorbesc cu târgujienii. Promovăm programe de schimburi educaţionale pentru a încuraja profesori şi studenţi din America să vină în România, şi profesori şi studenţi de aici să meargă la schimburi de experienţă în Statele Unite ale Americii. Încurajăm, de asemenea, turismul“, a declarat Hans Klemm.
Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell“ din Târgu Jiu, a salutat intenția ambasadorului Statelor Unite ale Americii de a include și Biblioteca Județeană în proiectul ce vizează donații de carte către instituții de cultură din România: „Am fost onoraţi să fim parte a acestui proiect pe care Ambasada Statelor Unite ale Americii l-a replicat deja în mai multe biblioteci judeţene din ţară şi vrem să mulţumim pentru donaţia care cuprinde 252 de volume în care am descoperit cu bucurie autori ai literaturii americane clasice, alături de autori contemporani cunoscuţi deja publicului românesc. Nu putem să nu menţionăm cartea de referinţă pentru istoria americană, dar şi un bogat fond de carte pentru studiul limbii engleze“.

Întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene

La întâlnirea cu ambasadorul SUA au participat și autoritățile locale și județene, acestea apreciind donația făcută de Hans Klemm. Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuții de primar, din Târgu Jiu, s-a declarat onorat de vizita ambasadorului la Târgu Jiu și i-a transmis acestuia că și-ar dori o colaborare între mediul de afaceri din Gorj și cel din SUA. „Este o onoare pentru cetăţenii municipiului Târgu Jiu să vă aibă oaspete în aceste zile. Sunt foarte bucuros şi foarte fericit să vă transmit salutul tuturor şi să vă mulţumesc pentru că în programul Domniei voastre aţi inclus şi municipiul Târgu Jiu ca destinaţie. Am avut onoarea şi plăcerea să vă am oaspete la Primăria Târgu Jiu. Am avut posibilitatea să vă aduc la cunoştinţă câteva oportunităţi economice şi culturale ale municipiului Târgu Jiu pe care doresc să le putem pune în practică la un moment dat cu oameni de afaceri locali şi din Statele Unite ale Americii“, a menţionat primarul interimar Aurel Popescu. La rândul său, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a apreciat, de asemenea, donația de carte de la Biblioteca Județeană și a declarat că acesta reprezintă, în primul rând, un gest de prietenie și mai apoi o îmbogățire a relațiilor culturale dintre Statele Unite ale Americii și România. Un mesaj a transmis şi prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu. Ambasadorul Hans Klemm s-a declarat impresionat de operele lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu, pe care, de altfel, le-a şi vizitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS