21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArest la domiciliu pentru managerul unui complex turistic din Rânca

Arest la domiciliu pentru managerul unui complex turistic din Rânca

Lucian Pănescu nu îşi aminteşte cum a ajuns la poliţie (Foto: Lucian Măruţă)
Lucian Pănescu nu îşi aminteşte cum a ajuns la poliţie (Foto: Lucian Măruţă)

Lucian Pănescu, fiul unui cunoscut om de afaceri din Rânca, a primit 30 de zile de arest la domiciliu din partea judecătorilor din Târgu Jiu. Tânărul, de 33 de ani, din Târgu Jiu, este cercetat pentru ultraj, după ce sâmbătă a luxat degetul unui mascat şi a agresat un alt poliţist. Cei doi interveniseră să îl liniştească pe bărbatul care aşezase sticle pe carosabil în faţa unui club din municipiu. Intervenţia a degenerat, iar bărbatul a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit deciziei magistraţilor, suspectul nu are voie să părăsească apartamentul său, din Târgu Jiu, şi nici să ia legătura cu martorii. Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi contestată.

Cine sunt poliţiştii agresaţi

De precizat că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Lucian Pănescu. „Instanța ia față de inculpat măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 februarie 2017, până la data de 27 martie 2017, inclusiv. Impune inculpatului să nu părăsească imobilul unde locuieşte, situat în municipiul Târgu Jiu, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoanele vătămate sau cu membrii de familie ai acestora“, au stabilit magistrații. Cei doi polițiști sunt Bogdan Scafeș, fost ofițer de presă al Inspectortului de Poliţie al Judeţuui Gorj, și Adrian Pitropu.

Ce declară Lucian Pănescu

Lucian Pănescu s-a declarat nemulțumit și a contestat imediat măsura arestului la domiciliu, urmând ca verdictul să fie stabilit în această săptămână, la Tribunalul Gorj. Bărbatul a spus că băuse şi nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, decât că s-a trezit încătuşat de poliţişti. „Nu ştiu cum am ajuns la poliţie. Cred că cu duba, pentru că nu m-au adus pe jos. În sediul poliţiei m-au ţinut vreo două ore, după care mi-au dat cătuşele jos şi m-au mai ţinut o jumătate de oră pe acolo şi nu am ştiut de ce. Am dat şi o declaraţie, după care mi-au dat drumul acasă. După câteva ore au venit doi ofiţeri acasă cu o solicitare, să mă prezint la Parchet. Nu sunt o persoană violentă. Este posibil, când au vrut să mă încătuşeze… Din ce am vorbit cu prietenii… Nu cred. Am fost la Baia Mare, după care m-am întors. Am venit acasă, după care am mers la un concert de muzică folk şi s-a ajuns la situaţia acesta“, a spus Lucian Pănescu, managerul Complexului Panoramic din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS