Acasă Local Gorj Medicamente aruncate în pădure

Medicamente aruncate în pădure

-

Medicamentele au fost  aruncate la întâmplare (Foto: tv sud)
Medicamentele au fost aruncate la întâmplare (Foto: tv sud)

Sute de cutii cu medicamente au fost descoperite ieri într-o pădure din localitatea Teleşti. Poliţia a venit la faţa locului, întrucât există suspiciunea că printre medicamentele aruncate în pădure s-ar găsi şi substanţe cu efect psihotrop. Au fost sesizate Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică. Cazul a intrat în atenţia autorităţilor medicale şi cu atribuţii de control, după ce un bărbat a anunţat că a fost pus de proprietarii unui depozit de medicamente din Târgu Jiu să le arunce cât mai departe de oraş. Zona aleasă nu este atât de departe de municipiu şi nici de satele comunei Teleşti, astfel încât animale sau oameni ar putea ajunge la produsele medicale respective. Potrivit poliţiştilor gorjeni, medicamentele ar fi fost aruncate dintr-un autoturism pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Produsele ar aparţine unei cunoscute farmacii din Târgu Jiu. Farmacia ar fi fost controlată recent de autorităţi şi ar fi fost depistate cantităţi mari de medicamente expirate.

Peste 600 de kilograme de medicamente aruncate

Gheorghe Sanda, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, s-a deplasat la faţa locului şi a declarat că amenda maximă ce poate fi aplicată în acest caz este de 100.000 de lei. Potrivit lui Gheorghe Sanda, cantitatea de medicamente descoperită în pădure depăşeşte 600 de kilograme. Produsele vor fi depozitate într-un spaţiu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Am depistat sute de kilograme de medicamente aruncate într-o pădure dintre comunele Teleşti şi Ciuperceni, lângă un pârâu. Provin de la farmacii private şi nu de la spitale. Amenda maximă pe care o putem aplica în funcţie de rezultatul cercetării este de 100.000 de lei. Vor fi duse şi la analize, pentru a vedea substanţele conţinute. Toate medicamentele vor fi transportate la Spitalul Judeţean, unde vor fi depozitate. Chiar dacă erau expirate, medicamentele ar fi trebuit distruse la un incinerator autorizat. Cel mai apropiat de Târgu Jiu este la Craiova, dar aceste tipuri de servicii sunt contra cost. Aceste medicamente abandonate la întâmplare sau chiar îngropate pot ajunge în pânza freatică şi pot produce efecte nedorite, chiar grave. Apreciez la peste 600 de kilograme cantitatea de medicamente aruncate în pădure“, a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda. Şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

O procuroare a încasat diurne necuvenite de aproape 33.00 de lei

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Otilia Iolanda Isac (fostă Micloșină), a fost dată în judecată de Administrația Națională a Rezervelor...