12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare după ce a mușcat un polițist

Face închisoare după ce a mușcat un polițist

Un bărbat acuzat că, după ce a fost ridicat pentru a fi dus la Secția 1 Craiova, a făcut scandal, a mușcat un polițist de mână și a spart un geam de la ușa secției, a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare de Judecătoria Craiova. În plus, inculpatul a primit și o amendă penală de 1.200 de lei.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut că, în noaptea de 26 spre 27 martie 2016, în urma unei acțiuni, inculpatul Marius Urîtu a fost ridicat de un echipaj de polițiști pentru a fi dus la Secția 1. „Inculpatul Urîtu Marius, fiind transportat cu autospeciala de poliție către Secția 1, a exercitat acte de violență fizică a persoanei vătămate, respectiv l-a mușcat de brațul drept, acte care i-au produs acestui funcționar public leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale“, au precizat anchetatorii. Mai mult decât atât, în aceeași noapte, după ce a ajuns la Secția 1, același Marius Urîtu a continuat scandalul și a spart un geam de la ușa secției. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj și distrugere, dosarul fiind înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Craiova pe 30 august. Inculpatul și-a recunoscut faptele, iar miercuri a fost condamnat, primind o pedeapsă de șapte luni de închisoare pentru ultraj, iar pentru distrugere – o amendă de 1.200 de lei.
Pedeapsa i-a fost contopită cu una mai veche, de doi ani de închisoare cu suspendare, primită într-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri și lovire, în final inculpatul urmând să execute doi ani și șapte luni de închisoare și să achite amenda de 1.200 de lei. În plus, Marius Urîtu a fost obligat să-i achite polițistului mușcat suma de 1.000 de lei drept daune morale.
Sentința Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS