24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă un accident mortal la Braniște

Încă un accident mortal la Braniște

Un șofer de 60 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident violent produs marți seară, pe DN 56, în localitatea doljeană Braniște. În accident a fost rănit grav și un doljean de 56 de ani, pasager în mașina condusă de șoferul de 60 de ani.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, marți seară, în jurul orei 21.00, Iulian Stoica, de 60 de ani, din comuna Podari, în timp ce conducea un autoturism Ford, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a lovit un gard de protecție, după care s-a răsturnat. În urma impactului violent, șoferul autoturismului a murit pe loc, iar un bărbat de 56 de ani, tot din Podari, pasager în mașina condusă de Stoica, a fost rănit grav și transportat la Spitalul de Urgență Craiova.
După primele cercetări, polițiștii de la Rutieră au stabilit că accidentul de circulație s-a produs pe fondul vitezei excesive cu care circula șoferul de 60 de ani.

Un accident asemănător, soldat cu trei persoane decedate, s-a produs în Braniște în aprilie 2016 (Foto: arhiva GdS)
Un accident asemănător, soldat cu trei persoane decedate, s-a produs în Braniște în aprilie 2016 (Foto: arhiva GdS)

Un accident asemănător s-a produs în Braniște în aprilie anul trecut. Polițiștii Biroului Rutier Craiova au stabilit atunci că Florin Durach, de 33 de ani, din municipiu, care conducea un BMW pe DN 56 dinspre Calafat către Craiova, la intrare în localitatea Braniște a pierdut controlul direcţiei, a trecut printr-un gard de protecție și s-a răsturnat în afara drumului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și două ambulanțe SMURD, iar Serviciul Județean de Ambulanță Dolj a trimis o autospecială, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru șofer și pentru Vasile Mișu, de 23 de ani, pasager în BMW, care au murit pe loc. Alt pasager, o tânără de 21 de ani, a decedat la spital. La aceeași unitate medicală a fost transportat și un băiat de trei ani, care a scăpat numai cu leziuni ușoare.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că șoferul a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive, dar şi a carosabilului umed.
Tot în acea zonă, însă în ianuarie 2015, un șofer de 20 de ani, din Podari, care conducea un autoturism Alfa Romeo, a pierdut controlul direcţiei, a lovit gardul de protecție al drumului şi s-a răsturnat. Șoferul a fost rănit și transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Și atunci, oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS