10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Spectacolul Rovegan ajunge la Teatrul Naţional din Bănie

Craiova: Spectacolul Rovegan ajunge la Teatrul Naţional din Bănie

Spectacolul ROVEGAN- primul proiect al platformei de teatru şi dezbatere GO WEST, va ajunge marti, 21 februarie 2017, ora 19:00, la Teatrul Național Craiova ajunge

Pornind de la cartea Lilianei Nechita, “Exodul mamelor”, echipa proiectului a efectuat o amplă documentare a migraţiei motivate de sărăcie, concentrându-se pe situaţia mamelor românce plecate la muncă ȋn Italia. In urma acestei documentări coordonate de antropologul Alexandra Dincă, şi realizate ȋn parteneriat cu organizaţia World Vision România, Catinca Drăgănescu a finalizat textul spectacolului ȋn cadrul unei rezidenţe de creaţie la Drama League New York.

Turneul ce ajunge si la Craiova are dublă misiune: de instrument de conştientizare, dar va fi şi o ocazie de a documenta şi colecta date pentru un următor spectacol, BUN DE EXPORT, care să adreseze fenomenul de brain drain. Este deja cunoscut exportul de medici şi de specialişti ȋn IT, dar ceea ce este şi mai ȋngrijorător este perspectiva clasei de mijloc care ȋşi ȋncurajează copiii să ȋşi caute de lucru ȋn occident dacă aspiră la un trai decent. România este privită ca un teritoriu dezolant, lipsit de perspective, de care aceşti tineri trebuie să fugă dacă vor să realizeze ceva.

Intrarea este liberă si se face doar pe bază de rezervare la adresele de mail [email protected] sau [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS