10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni arestați pentru trafic de persoane şi cămătărie

Craioveni arestați pentru trafic de persoane şi cămătărie

Tribunalul Dolj a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pe numele a doi craioveni, acuzați de procurorii DIICOT de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și cămătărie.

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de marți, ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, coordonați de un procuror DIICOT, au făcut patru percheziții (trei în Craiova și una în localitatea Vârvoru de Jos), la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și cămătărie. În urma acțiunii, oamenii legii i-au ridicat și dus la audieri pe craiovenii Sorin Sandu, de 38 de ani, şi Ionel Şerban, de 30 de ani, care au și fost reținuți printr-o ordonanță emisă de procurorul de caz.
Oamenii legii au reținut că, „în perioada 2010 – 2017, inculpaţii Sandu Sorin şi Şerban Ionel au exploatat sexual, prin determinarea la practicarea prostituţiei, mai multe persoane de sex feminin majore, în Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum și în Italia, la Roma. Exploatarea sexuală s-a realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică şi/sau morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care avea autoritate asupra victimei“.
De asemenea, în urma anchetei s-a mai stabilit că Ionel Şerban a dat bani cu dobândă mai multor persoane vătămate, iar ulterior, prin constrângere morală, a obligat victimele la restituirea împrumuturilor şi plata dobânzilor. Celălalt suspect din acest dosar, Sorin Sandu, se sustrăgea de la executarea unei pedepse de un an și două luni de închisoare, primită pentru infracțiunea de conducere fără permis, după cum au mai precizat procurorii DIICOT.
Mai trebuie spus că, cu ocazia perchezițiilor făcute în cursul zilei de marți, oamenii legii au ridicat suma de 17.750 de euro, patru pistoale, 47 de cartușe cu bile de cauciuc, mai multe telefoane mobile, memory-stick-uri, dar și mai multe înscrisuri.
Miercuri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei doi suspecți au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a admis solicitarea procurorilor și a emis pe numele lor mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă și a fost deja contestată la Curtea de Apel Craiova de Sorin Sandu şi Ionel Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS