17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj265 de containere pentru deşeuri

265 de containere pentru deşeuri

În municipiul Târgu Jiu sunt instalate în toate cartierele 265 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere. Primele au fost aduse în cartiere în urmă cu cinci-şase ani.
Potrivit lui Ion Pătraşcu (foto), directorul Polaris Târgu Jiu, firma de salubritate din municipiu, 160 sunt containere de capacitate mare, iar 105 de capacitate mai mică. Containerul galben este folosit pentru colectarea peturilor, iar cel albastru pentru carton şi hârtie. Colectarea selectivă a deşeurilor menajere din municipiul Târgu Jiu se derulează în parteneriat cu Ecorom. Ion Pătraşcu a declarat că mai sunt paşi de făcut până când populaţia va aprecia importanţa colectării selective, însă cele mai mari probleme nu sunt cu beneficiarii, ci cu grupurile de oameni ai străzii care caută după peturi. Din cauză că sunt izgoniţi de la containere de poliţiştii locali, oamenii străzii chiar au incendiat zonele de depozitare şi au dat foc şi la o platformă subterană.
În paralel cu acţiunea de colectare selectivă a deşeurilor prin intermediul containerelor din cartiere, Polaris distribuie lunar saci galbeni, cetăţenilor care locuiesc la case. Este vorba de peste 20.000 de saci galbeni. „Mai sunt paşi de făcut. Lumea învaţă, este greu pentru că probabil se gândesc la faptul că durează până selectezi gunoiul. Problema principală este însă cu oamenii străzii care golesc acele containere. Cel puţin peturi nu mai găsim deloc. Cartoane mai strângem, dar este greu şi aici, pentru că, dacă îi scapă cuiva o cutie cu vopsea sau o sticlă cu ulei sau diluant, ce poţi să mai faci. Şi la sacul galben avem ceva probleme. Ne costă 70 de bani sacul. Sunt zone unde distribuim 200 de saci galbeni şi nu ştiu dacă recuperăm 15. La Târgu Jiu, la Novaci, sacul galben de la Polaris pentru colectarea selectivă a gunoiului este folosit pentru a proteja trandafirii şi alte flori de ger. Şi din sacul galben jumătate aruncăm, dacă nu este selectat gunoiul cum trebuie. Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem nevoie de disciplină“, a declarat Ion Pătraşcu, directorul Polaris Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS