11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicii trebuie să restituie măririle de salarii

Medicii trebuie să restituie măririle de salarii

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Medicii gorjeni din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu trebuie să returneze banii primiţi ca mărire de salariu în anul 2015, respectiv 2016. În urma unui control al Curţii de Conturi, s-a stabilit că managerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu nu au acordat legal mărirea de salariu. Lefurile mărite au fost acordate pe 2015 şi pe 2016, iar suma totală încasată ilegal depăşeşte 1,7 milioane de lei.
Potrivit Curţii de Conturi, suma de bani trebuie recuperată de la angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Între aceştia se află şi peste 200 de medici. Fiecare angajat al Spitalului Judeţean Târgu Jiu ar trebui să returneze, în medie, câte 1.400 de lei, bani încasaţi ilegal, potrivit Curţii de Conturi. Mărirea de salariu din 2015 a fost acordată însă cu acordul Consiliului Judeţean Gorj, ordonatorul de credite şi administratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a declarat că a avut bani suficienţi în bugetul instituţiei pentru a acorda mărirea de salarii. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au anunţat că vor contesta măsura Curţii de Conturi. „Este vorba de creşteri salariale în baza Ordonanţei nr. 83 din 2014 privind salarizarea personalului din fondurile publice“, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu susţin că nu vor returna banii primiţi în plus la salariu, în urma măririi din 2015. Anumite cadre medicale sunt de părere că statul ar mai trebui să le dea bani medicilor nu să le ia.
Raportul Curţii de Conturi va fi contestat de Consiliul Judeţean Gorj, dar şi angajaţii vor putea să apeleze la instanţa de judecată, dacă se va ajunge să li se pună în vedere să restituie sumele care ar fi fost acordate ilegal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS