Tribunalul Dolj a hotărât, vineri după-amiază, să pună sub control judiciar doi craioveni suspectați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Alt suspect a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, de la locuințele suspecților au fost ridicate 58 de pliculețe cu substanțe psihoactive, șapte telefoane mobile, 1.200 de lei și 300 de euro, sume de bani ce ar proveni din comiterea infracțiunii de trafic de droguri. De asemenea, polițiștii au dus opt persoane la sediul DIICOT din Craiova, unde au fost audiate de procurorul de caz.
Joi seară, anchetatorii au hotărât să rețină doi suspecți, care au fost duși în arestul IPJ Dolj, iar al treilea a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În cursul zilei de vineri, cei doi suspecți, un bărbat și o femeie, au fost prezentați la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii craioveni nu au fost de acord cu solicitarea procurorilor DIICOT și au hotărât ca inculpații să fie cercetați în continuare sub control judiciar. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.
Oamenii legii au mai explicat că în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.