20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Oltenia rezistă!

Craiovenii nu au renunţat la proteste şi au scandat şi vineri seară, fără încetare, că vor abrogarea ordonanţei pentru modificarea Codurilor Penale, dar şi a legii graţierii, care a fost trimisă în parlament. Peste 15.000 de oameni din Craiova au mărşăluit pe străzile oraşului strigând din toate puterile că se împotrivesc deciziilor luate de guvernul Grindeanu şi de liderul PSD, Liviu Dragnea. Mobilizarea a fost absolut impresionantă, iar craiovenii ieşiţi la protest au spus că nimic nu îi va opri să îşi ceară drepturile. „Refuz acest abuz“, „Teme-te PSD, în stradă nu este prostimea“, „Noi suntem România. Nu vă place? Dizolvaţi poporul şi alegeţi-vă altul!“, scria pe pancartele oamenilor. Protestele românilor au deja un ecou puternic şi în alte state. Pe lângă românii aflaţi în străinătate care au ieşit în stradă, bulgarii au anunţat ieri că sunt alături de manifestanți şi că vor protesta şi ei, în semn de solidaritate. Şi la Calafat au protestat 60 de persoane. Manifestanţii de toate vârstele s-au adunat în faţa Casei de Cultură din oraş.
În acest sfârşit de săptămână sunt anunţate proteste masive în toată ţara. Şi craiovenii au anunţat că vor rezista şi vor ieşit în stradă până ce guvernul va abroga ordonanţa şi legea graţierii.

Proteste şi în Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi

Mii de oameni au ieşit vineri seară pe străzi și în celelalte judeţe ale Olteniei. La Râmnicu Vâlcea, peste 500 de persoane s-au adunat în faţa prefecturii pentru a protesta, încă o dată, împotriva ordonanţelor guvernului Grindeanu. La Târgu Jiu, aproape 200 de persoane au mărşăluit pe străzile oraşului, ajungând până la sediul PSD, unde au scandat „Dragnea, nu uita, puşcăria-i viaţa ta!“. La Drobeta Turnu Severin, 250 de oameni au strigat în centrul oraşului „Vrem justiție, nu corupţie“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“ şi „Abrogare“. În judeţul Olt, la Slatina, 200 de protestatari s-au adunat în faţa prefecturii, locul devenit deja obişnuit pentru manifestaţii. La Caracal, au avut loc proteste pentru a doua zi la rând, în oraşul natal al ministrului justiţiei, Florin Iordache. Protestatarii au purtat pancarte pe care scria „Iordache, nu uita, Caracalul nu te vrea!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS