20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj14 persoane au fost reţinute în dosarul traficului de droguri instrumentat de DIICOT

14 persoane au fost reţinute în dosarul traficului de droguri instrumentat de DIICOT

DIICOT Gorj a reţinut în urma descinderilor de joi, din judeţele Gorj, Hunedoara şi Dolj, 14 persoane suspectate de implicare în trafic de droguri. Suspecţii au între 17 şi 35 de ani şi sunt din Gorj, Hunedoara şi Dolj. Tinerii au fost prezentaţi joi Tribunalului Gorj cu propuneri corespunzătoare. „Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Gorj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2016, cei în cauză ar fi comercializat diferite substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și canabis, în Craiova, Petroșani, Târgu Jiu și Rovinari, județul Gorj“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. În total, sunt vizate în acest dosar 37 de persoane.

Etnobotanice şi canabis, confiscate

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj, în urma celor 28 de descinderi, în judeţele Gorj, Dolj şi Hunedoara au fost confiscate sume de bani, droguri, telefone mobile şi aparatură folosită pentru prepararea drogurilor: „Au fost ridicate în urma descinderilor plante, produse cu efecte psihoactive, etnobotanice. Au fost găsite şi cantităţi de canabis. Au fost ridicate telefoane mobile, sume de bani, precum şi aparatură pentru prepararea drogurilor, foiţe de ţigări şi altele. Produsele erau aduse de la Craiova şi comercializate în principal în Târgu Jiu, Petroşani şi Rovinari, dar şi în Craiova. Aveau diferiţi consumatori la care vindeau, bine definiţi. Organizau întâlniri. Era o reţea ramificată în cele trei judeţe. Trei suspecţi sunt din Dolj, trei din Târgu Jiu. Cei mai mulţi din cei reţinuţi sunt din Gorj. Sunt şi studenţi printre ei, unii lucrau pe la anumite societăţi.
Cercetările continuă în acest dosar“, a precizat Vasile Udroiu, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunulor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS