6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident cu patru victime pe Calea Severinului

Accident cu patru victime pe Calea Severinului

Patru persoane au fost rănite şi transportate la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc miercuri pe Calea Severinului din Craiova, în zona Fabricii de bere. Şoferul unei autoutilitare marca Opel, care se deplasa dinspre Craiova spre Işalniţa, a schimbat banda de circulaţie fără să se asigure şi a fost lovit de o betonieră, condusă de Constantin Camen, de 40 de ani, din comuna doljeană Pleşoi. În autoutilitară se aflau cinci persoane, cu tot cu şoferul, Cosmin Malacu, de 25 de ani, din comuna Ghidici, judeţul Dolj. Patru dintre acestea au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar şoferul a rămas la locul accidentului, chiar dacă avea dureri la cap. „Nu aveam viteză. Am schimbat banda şi atunci m-a lovit betoniera. Veneam dinspre Craiova. Mă doare un pic capul, nu îmi amintesc prea bine ce s-a întâmplat, sunt tulburat“, a spus Cosmin Malacu, şoferul autoutilitarei. „Una dintre victime a fost primită în aria de resuscitare, o alta a fost trimisă la Monitorizare, iar trei au fost în aria de traumatologie. Pacienta de la Resuscitare a prezentat un politraumatism cranio-cerebral acut minor, iar pacienta de la Monitorizare a prezentat politraumatism toracic, cu fracturi costale. Celelalte persoane au primit îngrijiri medicale şi au fost eliberate la domiciliu“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Conducătorul auto al betonierei a scăpat teafăr şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta se afla în timpul serviciului. „El a schimbat banda de circulaţie brusc şi mi-a tăiat faţa“, a declarat Constantin Camen, şoferul betonierei. În urma impactului, autoutilitara a suferit avarii serioase.
Poliţia face cercetări pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-a produs accidentul. „Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative“, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS