22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor bătut cu pumnii și picioarele la Protecția Copilului

Minor bătut cu pumnii și picioarele la Protecția Copilului

Reprezentanții DGASPC Dolj au precizat că, anul trecut, au fost dați afară 11 angajați care au comis diverse abateri disciplinare
Reprezentanții DGASPC Dolj au precizat că, anul trecut, au fost dați afară 11 angajați care au comis diverse abateri disciplinare

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a unui fost angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, acuzat că, în aprilie 2016, a bătut cu pumnii și cu picioarele un minor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 9 februarie.

Un fost angajat al Centrului de Primire în Regim de Urgență Craiova, aflat în subordinea DGASPC Dolj, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă. Este vorba de craioveanul Robert Mihăilescu, de 50 de ani, acuzat că l-a bătut pe Mădălin C., un minor de 15 ani.
Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de Judecătoria Craiova pentru data de 9 februarie.
Procurorii craioveni au reținut că inculpatul, „la data de 2 aprilie 2016, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în exercițiul atribuțiilor de serviciu în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Craiova, a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnii și cu picioarele în zona capului și restul corpului, cauzându-i suferințe fizice“.
Potrivit unor surse judiciare, se pare că minorul l-a jignit pe angajatul Centrului, iar acesta din urmă l-a luat la bătaie.
Întrebați despre acest eveniment, reprezentanții DGASPC Dolj au explicat decât că bărbatul a fost dat afară în urma unei anchete interne. „Urmare a evenimentelor petrecute pe 2 aprilie 2016, respectiv agresarea fizică de către un angajat a unui minor aflat sub măsură de protecție specială în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Craiova, la nivelul instituției s-a demarat o anchetă internă în urma căreia s-a dispus desfacerea disciplinară a contractului de muncă pentru angajat și sesizarea organelor de poliție. Măsura desfacerii disciplinare a contractului de muncă nu a fost contestată în instanță de către angajat“, a precizat, pentru GdS Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Alte probleme la DGASPC Dolj

În cursul anului trecut, GdS a prezentat alte două cazuri de minori agresați de angajați ai DGASPC Dolj. În ianuarie 2016, o angajată a Centrului de Plasament pentru Copilul cu Handicap „Noricel“ a fost acuzată că a pălmuit un copil cu handicap grav, aflat în plasament.
La acea vreme, conducerea DGASPC Dolj a dispus desfacerea contractului de muncă al femeii. Măsura a fost contestată în instanță, iar la sfârșitul lunii septembrie 2016, DGASPC Dolj a pierdut procesul, așa că femeia a fost reangajată. „În ceea ce o privește pe angajata de la Centrul de Plasament «Noricel» care a lovit un minor aflat sub măsură de protecție în cadrul centrului, aceasta a contestat în instanță decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă. În urma contestației, instanța a înlocuit sancțiunea disciplinară a desfacerii contractului de muncă cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni și a dispus reintegrarea acesteia pe postul anterior deținut. Angajata a fost reintegrată pe postul deținut anterior“, au mai precizat reprezentanții DGASPC Dolj.
De asemenea, în mai 2016, tot la Centrul de Plasament „Noricel“, un băiat de zece ani a fost lovit de un instructor de educaţie.
Potrivit informațiilor oferite de conducerea DGASPC Dolj, pentru diferite abateri disciplinare, în anul 2015 s-a aplicat sancțiunea desfacerii contractului de muncă pentru doi angajați. În cursul anului 2016, aceeași sancțiune a fost aplicată pentru 11 angajați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS