Acasă Local Gorj Gorj: Aglomeraţie la ghişeele Direcţiei Publice de Venituri

Gorj: Aglomeraţie la ghişeele Direcţiei Publice de Venituri

-

Sute de persoane s-au îmbulzit astăzi la ghişeele Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, din cadrul primărei oraşului. În timp ce unii contribuabili se grăbesc să plătească dările către stat până la data de 31 martie 2017 și să beneficieze de reducerea de 10 %, alții vor să prindă subvenția pentru paza pădurilor mai mici de 30 de hectare. Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că documentele necesare pentru obținerea subvenției se mai pot obține până miercuri. „Este puţin mai aglomerat. Sunt ghişeele care lucrează în totalitate, dar există lucrări în zilele acestea suplimentare faţă de restul zilelor, în sensul că sunt contribuabili care nu şi-au declarat terenul forestier, titlurile de proprietate primite cu mulţi ani în urmă şi acum au oportunitatea să beneficieze de o nouă facilitate, în sensul că se acordă nişte subvenţii. Iar pentru a beneficia de pază gratuită, oamenii trebuie să obțină certificate de atestare fiscală. S-a lucrat la foc automat în ultimele zile, iar până miercuri va fi la fel”, a declarat Mariana Budulan.

Achită şi impozitele

Aglomeraţia de la ghișeele Direcției Publice de Venituri este explicat şi prin faptul că cetăţenii vin să îşi achite amenzi în 48 de ore, pentru a beneficia de reudcerea la jumătate. De asemenea, cei care își vor plăti taxele și impozitele locale mai devreme de 31 martie 2017 vor beneficia de o reducere de 10%. „Aglomeraţie mai este şi pentru că sunt mulţi cetăţeni care sunt sancţionaţi sâmbăta şi duminica şi lunea este de regulă mai aglomerat ca de obicei. Vin să achite în 48 de ore să beneficieze de reducere. Mai sunt şi taxele extrajudiciare de timbru, reprezentând şcolarizări şi înmatriculări şi este aglomerat. Mai avem două luni în care, de asemenea, se pot achita impozitele locale, cu acea bonificaţie de 10%. .De regulă până la 31 martie e mai aglomerat, după care urmează din nou o perioadă cu mai puţini contribuabili. Mulţi însă vin în primele trei luni pentru a prinde reducerea de 10%. Contează acest procent pentru multă lume”, a mai spus Mariana Budulan.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...