Acasă Local Dolj Craiova: Elevii premianţi de la Colegiul Național Militar, felicitaţi de comandant

Craiova: Elevii premianţi de la Colegiul Național Militar, felicitaţi de comandant

-


Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova a găzduit un eveniment emoționant, mult așteptat și meritat pentru elevii de colegiu militar. Tuturor pandurilor care au obținut premii și mențiuni la concursurile școlare „Public Speaking Competition”, Concursul interjudețean de matematică „Pro – Performanța”, pentru elevii claselor V – XII, ediția a doua, și concursul național „Istorie și Societate în dimensiune virtuală”, etapa județeană le-au fost recunoscute performanțele în fața formației.
Florin Haralambie, clasa a XI- a B, Bianca Antofie, clasa a X – a B și Cătălin Rotaru, clasa a XI – a B, elevi pregătiți de profesorul Verona Popa, s-au calificat la etapa următoare a competiției Public Speaking Competition.
Participarea pandurilor la etapa județeană a concursului național “Istorie și Societate în dimensiune virtuală”a urcat pe podium Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, la ambele secțiuni. La secțiunea istorie, elevul George Valentin Ionescu, de la clasa a XI-a B s-a clasat pe locul al doilea iar mențiune a obținut eleva Anett Vaghy, din clasa a XI-a B. Ei s-au pregătit sub îndrumarea profesoarelor Nori Cadea și Alina Cîlțan.
La secțiunea socio – umane, Cornel Barbu a obținut locul al treilea, iar mențiuni au câștigat Valentina Lupu și Ramona Lețchi. Cei trei elevi premiați, toți din clasa a XI-a A, au fost coordonați de profesoarele Daniela Popa și Adriana Gîju.
În cadrul concursulului interjudețean de matematică ”PRO-PERFORMANȚA”, ediția a II-a, pentru elevii claselor V – XII la care au participat elevii ai Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova la clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, activitatea fiind coordonată de profesoare Mihaela Mirea, Ramona Nălbaru și Anicuța Bețiu. Concursul a avut doua secțiuni: secțiunea individuală și proba pe echipe (Cupa Pro – performanța). La proba individuală au participat 12 elevi, iar la proba pe echipe au fost 4 echipaje formate din câte 3.
S-au obținut următoarele premii:
Premiul al – II – lea – Teodor Amzuloiu – clasa a X- a A, premiul al III – lea (proba pe echipe) – Anamaria Lezeiruc, Alexandru Riza, Denis Vanta (clasa a IX-a C) și mențiuni – Gabriel Sitaru (clasa a IX- a E), Albertina Bejan (clasa a X- a B), George Ionescu (clasa a XI- a B)
Proba pe echipe – echipajul format din Teodor Amzuloiu, Larisa Diaconescu, Cezara Vlad (clasa a X – a A). Concursul interjudețean ,,Pro – performanța” este o activitate care se regăsește în C.A.E.R.I. 2016 – 2017, emis de M.E.N.
Elevii premiați au fost felicitați de către comandantul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, colonel dr. Gheorghe Dincă și directorul adjunct al Colegiului, profesor Zamfirică Petrescu și au fost recompensați cu cărți.
Cu toții vor trebui să demonstreze atât abilitățile de comandă cât și performanțele școlare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....