8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii din Lăpuș au rămas în frig

Craiovenii din Lăpuș au rămas în frig

Sute de apartamente din două asociații de proprietari, din cartierul craiovean Lăpuș-Argeș, și o unitate de învățământ au rămas vineri fără căldură, din cauza sistării furnizării agentului termic. Căldura și apa caldă au fost oprite timp de mai multe ore la două puncte termice, PT1 și PT2, care livrează căldură Asociațiilor de proprietari nr. 8, 11 și 13. „Nu avem căldură la acest moment. Nici eu nu am știut ce se întâmplă la început. Am văzut că iese abur peste tot în jurul blocurilor. Am mers și am întrebat operatorul din punctul termic și mi-a spus că este o avarie la Complex. Noi ne-am achiziționat, după ultima avarie, un radiator electric și în această perioadă ne încălzim cu el“, a spus Ion Ungureanu, președintele Asociației de proprietari nr. 13. Lăpuș-Argeș.
Sistarea furnizării agentului termic este cauzată de o avarie produsă la una dintre conductele de transport ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) – Sucursala Electrocentrale Craiova II. Spărtura a apărut în urmă cu câteva săptămâni, dar după cum declarau reprezentanții CEO „a fost ținută sub control“, în așteptarea unor temperaturi favorabile. Cu toate că vineri au fost temperaturi mult mai scăzute comparativ cu cele din zilele anterioare, CEO a decis să facă reparațiile care se impun. „Azi (vineri – n.r.), la ora 10.00, am oprit furnizarea agentului termic primar către două puncte termice – PT1 și PT2 – din cartierul Lăpuș-Argeș. Am izolat zona și am golit rețeaua, după care am acționat pentru înlocuirea porțiunii de conductă spartă. În vederea reparării conductei sparte, întreruperea furnizării agentului termic pentru încălzirea şi prepararea apei calde menajere are loc între orele 10.00-19.00. După încheierea lucrărilor vom proceda la umplerea rețelei și distribuirea agentului termic către punctele termice“, a declarat Dan Vasile, directorul CEO – Sucursala Electrocentrale Craiova II. Spărtura din conductă a fost localizată în preajma blocurilor situate pe bulevardul Decebal, în imediata vecinătate a locului de joacă. Echipele de muncitori au intervenit mecanizat și manual, fiind o lucrare mai puțin complicată față de celelalte intervenții ale CEO la avariile precedente.
Reamintim că în ultimele două săptămâni, în Craiova, populația care primește căldură din sistemul centralizat a rămas mai multe zile în frig din cauza unor avarii produse la cazanele energetice ale Complexului sau la rețelele de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS