21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Ioneşti a împuşcat accidental un bărbat

Primarul din Ioneşti a împuşcat accidental un bărbat

 

Primarul comunei Ioneşti, județul Vâlcea, Constantin Neagoe (foto), a împuşcat accidental un bărbat care era în pădure. Victima are 43 de ani şi este din comuna Orleşti.
„Am fost la vânătoare cu paznicul şi cu şoferul. Eu am avut autorizaţie individuală de vânătoare. La un moment dat, şoferul a oprit maşina pentru că am văzut un mistreţ. Am tras fără să ştiu dacă l-am nimerit sau nu“, a declarat primarul Constantin Neagoe.
Bărbatul rănit a fost descoperit de către primar, paznic și șofer, care au mers în pădure să verifice dacă mistreţul a fost sau nu doborât. „L-am găsit pe bărbatul rănit lângă o căruţă cu cai și avea o drujbă lângă el. N-a vrut să-l duc la spital, însă eu am sunat la 112 şi am chemat salvarea. L-am dus cu maşina mea până la Băbeni, unde ne-am întâlnit cu ambulanţa“, a mai spus edilul-şef.
Bărbatul rănit a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea.
„Rana din coapsa piciorului stâng a fost una superficială, a fost toaletată şi i s-a administrat antibiotic. Ar fi trebuit să mai rămână în spital o zi-două, însă bărbatul a plecat acasă pe semnătură“, a precizat medicul chirurg Dan Ponoran, directorul Spitalului Judeţean Vâlcea.
Incidentul a avut loc pe fondul de vânătoare nr. 35 Scundu.
„Poliţişti din cadrul Biroului arme, explozivi şi substanţe periculoase au stabilit că trei persoane se aflau miercuri, în jurul orei 17.00, pe raza fondului de vânătoare nr. 35 Scundu şi, întrucât în punctul iniţial de aşteptare nu a apărut vânat, persoanele respective s-au deplasat spre alt punct de aşteptare, situat pe raza aceluiaşi fond cinegetic. În raza vizuală a vânătorilor a apărut un porc mistreţ, iar unul dintre vânători a tras şi a rănit accidental un bărbat“, a declarat Loredana Sandu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Primarul Constantin Neagoe s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar şi pentru uz de armă letală fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS