15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn şofer fără permis a făcut prăpăd în trafic

Un şofer fără permis a făcut prăpăd în trafic

Maşina care circula regulamentar a fost lovită de un şofer care fugea de poliţie (FotoŞ Mihai Căruntu)
Maşina care circula regulamentar a fost lovită de un şofer care fugea de poliţie (Foto: Mihai Căruntu)

Fără permis de conducere, cu polițiștii pe urme pentru că a depășit pe linie continuă, un tânăr de 18 ani nu a stat la stop și a produs ieri, un grav accident de circulație.
Poliţiştii spun că aveau informaţii că tânărul obişnuieşte să circule cu maşina, deși nu are permis. Numai că, de fiecare dată, în dreapta sa se afla un prieten care avea permis de conducere. Imediat ce observau oamenii legii, tânărul oprea înainte să-l ajungă din urmă polițiștii și schimba locul cu prietenul său. Ieri, polițiștii au organizat o acțiune în trafic și l-au observat pe bărbat în timp ce făcea o depășire pe linie continuă. I-au făcut semn să oprească și cum acesta a accelerat au plecat în urmărirea lui. Fără să țină cont că se află în Drobeta Turnu Severin, tânărul gonea cu peste 100 km pe oră, în speranța că polițiștii îi vor pierde urma. Numai că nu s-a întâmplat așa, şi la intersecția străzilor Kiseleff cu Adrian tânărul nu a mai oprit la indicatorul stop, a intrat în intersecție și a lovit în partea din față un autoturism care circula regulamentar. După impact, mașina în care și de această dată se afla împreună cu un prieten și-a continuat drumul încă vreo 20 de metri. A lovit zidul unei case, apoi s-a oprit într-un stâlp de iluminat. Deși impactul a fost extrem de violent, cei doi tineri au scăpat cu viață. Rănit ușor la mână a fost și șoferul nevinovat. Cele două autoturisme s-au făcut praf.

Dosar penal pentru două infracţiuni

Claudiu Bebec, şeful biroului Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin, a declarat că şoferul unui autoturism marca Opel de culoare roşie nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului, efectuat ca urmare a unei încălcări la regimul rutier, şi nici la semnalele acustice şi luminoase ale autoturismului Poliţiei Rutiere plecat în urmărirea sa. „La intersecţia străzii Kiseleff cu Adrian, Opelul a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar și care avea prioritate de trecere. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a unui pasager aflat în Opel. Din primele cercetări se pare că tânărul care conducea autoturismul nu deţine permis de conducere“, a declarat Claudiu Bebec.
La spital au ajuns atât cei doi tineri din Opel, cât şi şoferul celuilalt autoturism, rănit uşor la mână. „Puteam să fiu mort, dacă nu ciupeam un pic frâna acum poate nu mai vorbeam cu dumneavoastră. Pe el îl gonea poliţia cu girofarurile, nu făcea nici un stop, 140 km pe oră sau cât o fi avut, dar peste 100 km, eu mergeam uşor pe strada Kisseleff şi a intrat în mine. Dacă nu apucam să frânez intra direct în uşa mea! Aşa, m-a lovit în partea din faţă şi mi-a făcut praf motorul. Maşina are daună totală, nici nu mă mai gândesc, bine că nu a murit nimeni“, a declarat şoferul maşinii lovite.
„Au venit în Urgenţă trei victime. Două ocupante ale unui vehicul, şoferul şi pasagerul din dreapta, erau cu traumă cranio-facială, cu traumatism de piramidă nazală, conştienţi, cooperanţi, şi un pacient din celălalt vehicul, cu un traumatism la mână. În urma investigaţiilor medicale vom stabili dacă necesită internare sau nu“, a declarat Claudia Jianu, medic în cadrul UPU la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.
Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. Autoturismul condus de el era al unchiului, era înmatriculat în Germania și este suspectat că nu ar avea nici asigurare, deci va trebui să suporte și pagubele după ce a distrus complet două mașini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS