16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasajul subteran începe să se degradeze

Pasajul subteran începe să se degradeze

La mai puţin de trei ani şi jumătate de la inaugurare, în pasajul subteran au început să apară deficienţe care îngreunează traficul în interiorul acestuia. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că marcajele reflectorizante din pasaj s-au acoperit cu mizerie, iar acest lucru poate duce la accidente.

Dincolo de faptul că pasajul subteran rămâne adesea fără lumină din cauza tirurilor care greşesc traseul şi pătrund în acesta, au început să apară şi alte probleme care fac mai dificilă tranzitarea acestui sector de drum din zona Universităţii din Craiova. După ce pasajul subteran a fost, din nou, în beznă, în săptămâna 14 – 21 ianuarie, un cititor al Gazetei de Sud a remarcat o deficienţă cu care se confruntă şoferii care trec prin pasaj. „Primăria ar trebui să spele liniile albe laterale din pasaj şi benzile reflectorizante de pe zidurile pasajului pentru că din cauza mizeriei acestea nu mai sunt reflectorizante, iar conducătorul auto este derutat. S-ar putea produce şi un accident rutier“, a spus Romeo Stîngă.
În pasaj, acest lucru se confirmă, însă nu este singura problemă. Pe lângă faptul că benzile albe laterale sunt aproape inexistente din cauza mizeriei care s-a depus pe ele, zidurile pasajului sunt şi ele pline de praf, iar acesta s-a depus pe panourile reflectorizante alb-roşii de pe ambele sensuri de mers. În plus, în asfalt au apărut crăpături destul de mari. Mai mult decât atât, tirurile care au pătruns în pasaj au produs pagube. Tavanul pasajului este zgâriat de la un capăt la altul, câteva dintre lămpile de iluminat nu funcţionează, una dintre plăcile aplicate pe zidurile pasajului a fost spartă, iar alte câteva sunt foarte zgâriate. Primăria Craiova promite că problemele vor fi puse la punct. „Pentru curăţenie va intra Salubritatea în pasaj. Placa lipsă este deja comandată la constructor, iar pentru crăpăturile din asfalt se va face o verificare atentă“, a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Şoferii sunt întâmpinaţi de un şanţ în asfalt, la intrarea în pasaj

Altă mare problemă din această zonă este un şanţ săpat şi acoperit de mântuială chiar la intrarea în pasaj dinspre Calea Bucureşti către strada Arieş. Şoferilor le este imposibil să ocolească gropile rămase din cauza şanţului şi sunt nevoiţi să încetinească foarte mult pentru a trece peste el. Un astfel de şanţ se află şi pe Calea Bucureşti, în zona Universităţii Craiova, la mică distanţă faţă de cel de la intrarea în pasaj. Chiar dacă ambele sunt situate în zona centrală a oraşului, primăria nu s-a grăbit să ia măsuri pentru a se remedia problema. Pasajul subteran a fost construit de două firme asociate, SC MITLIV EXIM SRL – SC HABAU CONSTRUCŢII SRL, şi a costat 35.600.000 de lei. Obiectivul a fost inaugurat în septembrie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS