24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  atransmis o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor, valabilă pentru perioada 23 ianuarie – 5 februarie.
Estimările publicate de Administrația Națională de Meteorologie sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până în dată de 28 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în marea lor majoritate mai scăzute decât mediile climatologic specifice acestei perioade şi se vor situa, în medie, între -2 şi 0 grade, apoi acestea vor creşte uşor şi treptat, ajungând la o medie regională de 4…5 grade în ultimele două zile ale intervalului.
Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -8 şi -6 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -11 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade.
În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă.

La munte, în primele două zile se vor înregistra valori diurne, în medie, în jurul a -2 grade, iar în perioada 25 – 27 ianuarie, vremea se va răci şi media regională a maximeleor termice va fi de -6…-4 grade. Apoi, temperatura aerului va marca o creştere uşoară şi treptată şi media maximelor diurne se va situa, în general, între 0 şi 2 grade.
Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -9 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -14…-11 grade.
Ninsori slabe, pe spaţᅩîi restrânse se vor semnala cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, în zilele de 25 şi 26 ianuarie, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe mixte va fi redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS