16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPensionari ucişi pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu

Pensionari ucişi pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu

Cei doi pensionari au fost loviţi în plin (FOTO: Eugen Măruţă)
Cei doi pensionari au fost loviţi în plin (FOTO: Eugen Măruţă)

Doi pensionari din Târgu Jiu au murit, după ce vineri dimineaţă au fost spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, din faţa Complexului comercial Păltiniş. Accidentul a avut loc în jurul orei 9.00 şi a fost provocat de un bărbat, de 44 de ani, din Rovinari, aflat la volanul unui BMW. Ion Murgu şi Maria Lăzăroiu fuseseră căsătoriți, iar acum locuiau împreună. Pensionarii intenţionau ca vineri să plece la ţară, într-o comună învecinată, pentru a organiza parastasul unei rude decedate în urmă cu un an. Nu au mai ajuns la mormântul rudei, ci în comă la spital, unde au decedat în cursul după-miezii.
Bărbatul chiar ar fi fost târât peste o sută de metri de maşină.

Accidentul s-a produs din cauza vitezei şi a neatenţiei

Potrivit lui Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, accidentul s-a produs ca urmare a vitezei şi neatenţiei conducătorului auto din Rovinari: „Conducătorul auto, de 44 de ani, din Rovinari, se afla la volanul unui autoturism, circulând dinspre Târgu Jiu către Iezureni. Din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul nu i-a observat pe cei doi şi i-a lovit cu maşina. Victimele accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au primit îngrijiri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, victimele au decedat la spital. În acest caz se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Suspectul este cercetat în stare de libertate“.

Fiul cel mijlociu a leşinat când şi-a văzut tatăl în comă

Cele două victime ale accidentului au ajuns vineri dimineaţă în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. În urma manevrelor efectuate de personalul medical, femeia a ieşit din comă, însă avea multiple traumatisme. În stare mai gravă era Ion Murgu, care ar fi suferit fracturi în zona picioarelor. Din această cauză medicii
le-au propus copiilor celor doi să fie de acord cu amputarea unui picior. Rudele au respins propunerea, iar bărbatul era pregătit vineri pentru a fi transportat cu un elicopter la un spital din Bucureşti. Cei cinci copii ai cuplului sperau ca lui Ion Murgu să îi fie salvat piciorul. „Nu mă gândeam că o să îi văd vreodată aşa. Copiii lor nu au fost de acord cu amputarea piciorului şi au făcut demersuri pentru ca Ion Murgu să fie transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti. La fel şi soţia. Fiul cel mijlociu a leşinat când şi-a văzut tatăl în comă pe targă. L-au internat şi pe el şi l-au pus la perfuzii“, a declarat Mihaela Gioroceanu, nepoata celor două victime, prezentă vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Au o fată în Spania

Unul dintre cei cinci copii este Ioana Murgu, plecată de 11 ani în Spania. Tânăra este, la rândul ei, bolnavă şi aşteaptă, în Spania, rezultatul unor investigaţii medicale. „Mi-au spus fraţii ce s-a întâmplat şi cum a leşinat fratele mijlociu, când l-a văzut pe tata în comă. Suntem toţi plecaţi, în Timişoara, în Bucureşti, eu în Spania. Aştept rezultatul unor analize medicale şi nu am putut să plec imediat la Târgu Jiu. Să sperăm că poliţia îşi va face datoria şi o să fie aplicată legea, pentru ca alţi oameni să nu mai aibă de suferit. Am înţeles că prima maşină le-a acordat prioritate, să traverseze, iar următoarea nu a mai oprit şi i-a lovit în plin“, a declarat Ioana Murgu, care se va reîntoarce din Spania, însă nu îşi va mai găsi părinţii în viaţă.

Autorităţile nu au luat măsuri

Cu toate că pe acelaşi bulevard se circulă de regulă cu viteză, fiind una din ieşirile din municipiu, autorităţile refuză să ia măsuri, prin montarea de limitatoare de viteză în apropierea unor instituţii publice, magazine sau hoteluri. Anul trecut, în zona hotelului Anna, pe aceeaşi stradă, o bătrână a murit după ce a fost lovită în plin de o maşină. De asemenea, la finalul anului trecut, o familie a fost lovită tot pe trecerea de pietoni, în faţa hotelului Anna. Din fericire, familia respectivă, soţ şi soţie, a scăpat cu viaţă. Nici acum nu au fost montate limitatoare în zonă sau în alte puncte în care este circulaţie pietonală intensă. Chiar dacă traversează pe zebră, anumiţi pietoni nu mai sunt în siguranţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS