21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătrână moartă în incendiu, pe strada Principatele Unite din Craiova

Bătrână moartă în incendiu, pe strada Principatele Unite din Craiova

A fost nevoie de mai bine de cinci ore pentru ca pompierii  să lichideze focul (Foto: Bogdan Grosu)
A fost nevoie de mai bine de cinci ore pentru ca pompierii să lichideze focul (Foto: Bogdan Grosu)

O bătrână de 88 de ani a murit, joi noapte, într-un incendiu izbucnit în propria-i casă, situată pe strada Principatele Unite din Craiova, în zona Şcolii Gimnaziale „Traian“.
Ileana Bumbaru se afla singură în locuinţă când acoperişul întregii case s-a aprins în miez de noapte, din cauza acumulării de căldură într-o sobă în care făcuse focul. Femeia a murit asfixiată cu fum, apoi a fost lovită de mai multe bucăţi de tavan, care s-au desprins din cauza incendiului. „Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu, joi noapte în jurul orei 2.36. Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă și un echipaj de prim-ajutor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. În timpul acţiunilor de stingere a fost găsită decedată proprietara locuinţei. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei sobe“, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia.
Focul a fost destul de puternic, iar în urma acestuia au ars acoperişul casei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, plafon pe structură de lemn aproape 200 mp, materiale textile, mobilier şi elemente de tocărie. „Poliţia a preluat acest caz şi face cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment nefericit“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS