10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Pianistul Ieronim Cosmin Gugu pe scena Filarmonicii "Oltenia"

Craiova: Pianistul Ieronim Cosmin Gugu pe scena Filarmonicii „Oltenia”

Filarmonica „Oltenia” prezintă miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii de muzică de cameră, la Muzeul de Artă, un recital de pian susţin de Ieronim Cosmin Gugu.
În program: Alexander Skriabin: Sonata nr. 2 în Sol diez minor, op. 19, Serghei Rahmaninov: Variațiuni pe o temă de Corelli, op. 42, Serghei Prokofiev: Sonata nr. 7 în Si bemol major, op. 83, Franz Liszt: Mephisto-Vals nr. 1.
Tânărul pianist bucureştean, Ieronim Cosmin Gugu, născut în anul 1991, şi-a făcut debutul ca solist concertist la vârsta de 20 de ani, cântând Concertul nr.1 în Do major de Ludwig van Beethoven. Pregătirea muzicală o datorează învăţământului vocaţional din Capitală, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (licență), actualmente fiind student-masterand la aceeași instituție de învățământ superior, clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. S-a remarcat prin calitatea interpretativă și în cadrul unor concursuri
pe țară: Premiul II ”Mihail Jora” (2008), Premiul I ”Craiova Piano” (2009), Premiul I ”Olimpiada Națională” (2009 și 2010), Premiul II ”Victor Giuleanu”. A beneficiat de îndrumarea unor pianiști de primă linie: Martin Hughes, Cristian Beldi, Mirabela Dina, Rostislav Yovchev, Daniela Andonova, Iustin Oprean, Roberto Russo. Virtuțile sale
pianistice au fost apreciate și cu prilejul unui șir de recitaluri prezentate pe scene din Bruxelles, Râmnicu Vâlcea, București, Sibiu, Onești, Bârlad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS