11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMesaj pentru guvern: „Vă vedem, ticăloşilor!“

Mesaj pentru guvern: „Vă vedem, ticăloşilor!“

 

Peste 30 de persoane au protestat, aseară, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova, împotriva Legii amnistiei şi graţierii. În centrul oraşului au fost prezenţi oameni de toate vârstele, cu pancarte inscripţionate cu mesajele: „Vă vedem, ticăloşilor!“, „Vrem democraţie fără amnistie“ sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie“.
„Am ieşit la protest pentru că nu este în regulă să se încerce aprobarea unor ordonanţe pe furiş. Într-o democraţie, lucrurile ar trebui să se discute în mod public, ar trebui să existe o dezbatere publică, nu să se dea ordonanţe când lumea nu este atentă. Ne bucurăm că preşedintele Iohannis a reacţionat de această dată şi sperăm să facă acest lucru în continuare, pentru a putea păstra statul de drept şi democraţia. Prin această ordonanţă este evident că se încearcă să se scape nişte oameni importanţi care au probleme cu justiţia“, a spus Gigi Marinescu, unul dintre protestatari.
Cetățenii prezenți la miting au spus că vor mai organiza astfel de întâlniri pentru că nu sunt de acord cu deciziile guvernului Grindeanu. „Participăm la protest pentru că suntem conştienţi de lucrurile care se petrec în aceste zile şi nu putem să dormim, nu putem să stăm în casă în condiţiile în care statul de drept este capturat şi lucrurile degenerează împotriva poporului român. Ne-am hotărât să protestăm împotriva guvernului care îşi face de cap în favoarea unor oameni prin stabilirea unor ordonanţe şi norme cu direcţie, cu dedicaţie. Pentru acest lucru, am considerat că trebuie să începem şi noi, în Craiova, să manifestăm şi să luăm atitudine împotriva acestor situaţii. Prin această ordonanţă, guvernul nu vrea decât să-şi ferească oamenii de efectele legii, care până acum a fost în defavoarea lor, aşa cum este normal. Mai nou, încearcă să-i deculpabilizeze. Mai mult ca sigur, acesta este doar un început la Craiova. Cu siguranţă, vom continua astfel de proteste“, a declarat Cosmin Băloi, alt protestatar.
Peste 1.500 de persoane au protestat aseară și în București, iar în Cluj oamenii erau așteptați să iasă în stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS