Acasă Local Dolj Noile tarife pentru eliberarea paşapoartelor valabile de la 1 februarie 2017

Noile tarife pentru eliberarea paşapoartelor valabile de la 1 februarie 2017

-

Prefectura Dolj a anunţat, în urmă cu puţin timp că, în conformitate cu Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, începând cu data de 1 februarie 2017 din costul paşaportului vor fi eliminate. Astfel, vor dispărea taxa pentru serviciul public prestat, respectiv 22 lei şi tariful suplimentar pentru eliberarea  paşaportului simplu temporar, respectiv 100 lei.

În acest context, noile taxe pe care le vor achita cetăţenii pentru eliberarea paşapoartelor româneşti (în cazul cererilor depuse în ţară) vor fi următoarele:

-pentru Paşaportul Simplu Electronic (cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani) – 258 lei (în prezent 280 lei);
-pentru Paşaportul Simplu Electronic (cu valabilitate 3 ani, eliberat persoanelor sub 12 ani)- 234 lei (în prezent 256 lei);
-pentru Paşaportul Simplu Temporar (cu valabilitate 1 an) – 96 lei (în prezent 218 lei)
-taxa pentru eliberare de adeverinţă   – 0 lei (în prezent 22 de lei)

Tot în conformitate cu Legea 1/2017, începând cu data de 1 februarie 2017 în cadrul activităţilor desfăşurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, nu se vor mai percepe următoarele taxe:

-taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere;
-taxa de redobândire a permisului de conducere;
-taxa de înmatriculare a autovehiculelor şi remorcilor;
-taxa de autorizare provizorie.

De asemenea, ca urmare a intrării în vigoare a Legii 1/2017, începând cu data de 1 februarie 2017 pentru serviciile de aplicare a apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice şi pentru înregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei, Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj nu va mai percepe nicio taxă.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.