Magistraţii Tribunalului Olt au primit ultimul document de care mai aveau nevoie pentru a lua o decizie în procesul în care este judecat preşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu. Acesta a fost trimis în judecată pentru spălare de bani şi alte infracţiuni. La ultimul termen de judecată judecătorii au primit suplimentul solicitat la expertiza comandată în dosar. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru ultima zi din această lună. „Tip solutie: Amână cauza. Solutia pe scurt: Pentru studierea suplimentului la raportul de expertiză, amână cauza şi stabileşte termen la data de 31 ianuarie 2017 sala 13:00”, potrivit magistraţilor Tribunalului Olt, acolo unde a fost strămutat dosarul pentru judecarea inculpaţilor.

Acuzat pentru afacerile de la Pandurii

Preşedintele de onoare al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, este trimis în judecată la Tribunalul Olt pentru comiterea a cinci infracțiuni, respectiv înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. În acelaşi dosar este judecat şi fostul său adjunct de la Pandurii, Viorel Temelescu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals. „În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2011, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu-Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Este de precizat că Marin Condescu se află şi în prezent în conducerea Clubului de fotbal Pandurii, prin reprezentantul său, sindicalistul Marin Golea, desemnat administrator special, echipa fiind în insolvenţă din cauza datoriilor mari.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.