Acasă Local Gorj Gorj: CEO susţine familia lui Severus Militaru, fost inginer la Cariera Roşiuţa,...

Gorj: CEO susţine familia lui Severus Militaru, fost inginer la Cariera Roşiuţa, decedat în urma unei boli grave

-

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a transmis, ieri, într-un comunicat de presă, condoleanţe familiei fostului deputat de Gorj, Severus Militaru, care era şi inginer în cadrul Carierei Roşiuţa, din zona Motru. Severus Militaru a fost şi lider de sindicat la Cariera Roşiuţa, în perioada 2003 – 2013. Fostul angajat al CEO a murit, marţi, într-un spital din Bucureşti. Severus Militaru suferea de insuficienţă respiratorie, iar în ultimele zile starea de sănătate a acestuia s-a agravat. Medicii nu l-au mai putut salva. „Conducerea şi colectivul CE Oltenia îşi exprimă regretul pentru trecerea prematură în nefiinţă a colegului nostru Severus Militaru şi transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Om cu un caracter deosebit, dl. Severus Militaru, fost lider sindical al activităţii miniere din cadrul Carierei Roşiuţa şi personalitate politică a judeţului Gorj, va rămâne mereu în amintirea noastră”, potrivit unui comunicat de presă al CEO.

Compensaţie financiară pentru familie

Fostul parlamentar Severus Militaru avea doi copii: un băiat şi o fetiţă. Băiatul este student la o facultate din Bucureşti, iar fetiţa este elevă în clasa a IV-a, la o şcoală din Motru. Complexul Energetic Oltenia va acorda o compensaţie financiară familiei lui Severs Militaru, potrivit prevederilor contractului colectiv de muncă. Fostul preşedinte al filialei PNL Motru a fost adus aseară şi depus la Capela cimitirului municipal din oraş: „Suntem şi noi alături de familie, să ajutăm cu ce putem şi cu ce este nevoie. Ne implicăm în organizarea înmormântării. Cel mai probabil va avea loc către finalul acestei săptămâni. Înhumarea va avea loc la cimitirul din oraş. A fost preşedintele nostru timp de zece ani.Eu l-am înlocuit în funcţie, când a fost ales deputat. Suntem pregătiţi să dăm o mână de ajutor copiilor şi soţiei, în funcţie de ce nevoi vor fi”, a declarat Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber de la Cariera Roşiuţa.
Severus Militaru va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, iar înmormântarea va avea loc la ora 12.00, la cimitirul din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS