Liberalii şi social-democraţii şi-au desemnat candidaţii pentru alegerile parţiale care vor fi organizate în acest an la Târgu Jiu pentru stabilirea primarului. Florin Cârciumaru a fost ales senator la ultimele alegeri şi a optat pentru fotoliul de parlamentar. În locul lui Cârciumaru a fost desemnat ca primar interimar viceprimarul Aurel Popescu, din partea PSD. De altfel, vicele cu atribuţii de primar este preşedintele PSD Târgu Jiu, organizaţie care l-a desemnat drept candidat la primărie. Aurel Popescu mai are nevoie de validarea Comitetului Executiv al PSD Gorj. După ce va obţine şi votul Comitetului Executiv Judeţean, Aurel Popescu se va considera candidat cu acte în regulă la Primăria Târgu Jiu. Vicepreşedintele PSD Gorj, Cosmin Popescu, spune şi el că posibila candidatură a lui Aurel Popescu la Primăria Târgu Jiu a fost susţinută doar la nivel declarativ de către preşedintele organizaţiei judeţene, Florin Cârciumaru, fiind, însă, nevoie de decizia întregului Comitet Executiv.

Marcel Romanescu, din partea PNL

Liberalii şi-au validat deja candidatul la Primăria Târgu Jiu. Este vorba de Marcel Romanescu, preşedintele PNL Târgu Jiu. Acesta a fost votat de organizaţia locală Târgu Jiu a liberalilor şi validat de către Biroul Permanent Judeţean al PNL. Marcel Romanescu se va confrunta cu Aurel Popescu la alegerile parţiale pentru stabilirea viitorului primar de Târgu Jiu. Partidele de opoziţie din judeţ discută susţinerea unui candidat unic împotriva candidatului social-democrat. Este însă posibil ca ALDE Gorj să vină cu propriul candidat, vehiculându-se deja două nume: Eduard Lădaru, preşedintele ALDE Târgu Jiu, și fosta deputată Niculina Mocioi, în cărţi pentru un post de subprefect de Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.