21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAni grei de pușcărie îi așteaptă pe doi indivizi din Orevița Mare

Ani grei de pușcărie îi așteaptă pe doi indivizi din Orevița Mare

Arestați pentru tâlhărie după ce au bătut crunt și le-au pus sare și oțet pe răni la doi bătrâni, soț și soție, la începutul anului, doi bărbați ar putea fi acuzați de lovituri cauzatoare de moarte, după ce bătrânul a murit noaptea trecută, cel mai probabil şi în urma loviturilor primite și a traumelor suferite.

În noaptea de 1 spre 2 ianuarie, doi bărbați, băuți fiind, au intrat peste doi bătrâni de 82, respectiv 85 de ani din satul Orevița Mare, Mehedinți. Indivizii, de 19 și 42 de ani, primul fiind fiul vitreg al celui de-al doilea, erau vecini cu bătrânii. Pe 1 ianuarie seara au băut bine, apoi au plecat la casa victimelor. Știindu-i bătrâni și fără ajutor au intrat peste ei, spre miezul nopții, i-au trezit și le-au cerut banii. Bieții oameni nu aveau în casă decât 400 de lei, lucrurile de înmormântare, iar în frigider câteva pungi cu carne congelată. Ca să scoată de la cei doi unde își țin economiile, indivizii au luat din frigider pungile cu carne congelată și i-au bătut crunt. Apoi, după ce le-au rupt mai multe coaste și le-au produs multiple leziuni și traumatisme la cap, le-au pus sare și oțet pe răni, i-au lăsat să zacă în casă și au plecat, nu înainte să le ia cei 400 de lei și să pună într-un cearșaf pungile de carne din frigider și mai multe lucruri pe care cei doi bătrâni le strânseseră pentru înmormântare. Cu ultimele puteri, victimele au reușit să ceară sprijin fiului lor, care a anunțat ambulanța și apoi poliția. Bătrânii au ajuns la spital, bărbatul cu coastele fracturate și multiple alte traumatisme, iar după mai multe zile de îngrijiri medicale au fost externați. Numai că sâmbătă seară, cel mai probabil și din cauza loviturilor primite, bărbatul a decedat.

Indivizii, reținuți la scurt timp după producerea atrocităților asupra bătrânilor

Sub coordonarea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Vânju Mare, Doina Tatomir, polițiștii secției din același oraș au reușit să-i identifice la scurt timp pe cei doi indivizi. Ei au găsit acasă la aceștia și parte din bunurile pe care le luaseră de la casa bătrânilor. Pe 2 ianuarie ei au fost reținuți, iar o zi mai târziu dosarul lor a fost înaintat Judecătoriei Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, propunere care a fost însușită de judecători. Tâlharii au fost arestați pentru 30 de zile, dar acum încadrarea lor juridică ar putea fi schimbată, după ce bătrânul a încetat din viață. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, trupul bătrânului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, iar în urma necropsiei se va stabili cauza exactă a decesului. În cazul în care medicii legiști vor stabili că bătrânul a murit și din cauza loviturilor primite, indivizii riscă ani grei de închisoare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS